Opel Corsa 1Nova Opel Corsa automobil godine u Srbiji
 
Žiri Asocijacije automobilskih novinara Srbije za izbor automobila godine, jedini nezavisni te vrste u našoj državi, izabrao je petu, najnoviju generaciju Opelovog modela Corsa za Automobil godine 2014. u Srbiji. Od 70 mogućih, Corsa je dobila 68 bodova.
Ovogodišnji žiri je radio u proširenom sastavu: Dragan Milutinović – RTS, Vladan Slavković – Formula Team, Zoran Samardžić – www.auto-info.rs, Mladen Radulović – Kurir, Dragan Stanimirović – Naše novine, Petar Živkovic -Večernje novosti, Goran Sarić –www.automagazin.rs i Zoran Plavšić – nezavisan novinar.
U konkurenciji su ove godine bila 33 automobila, od kojih je eliminacijom u prvom krugu izabrano 10 finalista. Nova Corsa je dobila najviše glasova jer je po oceni žirija jedan od najpopularnjih novih malih automobila na tržištu, pristupačna prosečno platežnom kupcu u Srbiji, tehnički vrlo napredna, sa dugogodišnjom dobrom reputacijom u Evropi.
Za 32 godine od kako se proizvodi, Corsa je kroz kroz četiri generacije, širom Starog kontineta, prodata u preko 12,4 miliona primeraka. Dostupna u verzijama sa troja i petora vrata, Corsa je trenutno četvrti najprodavaniji model u segmentu malih automobila u zapadnoj Evropi. Peta generacija Corse ima novi izgled i sa novim podvozjem i optimizovanim upravljanjem nudi novo iskustvo u vožnji, vrhunsku digitalnu povezanost i odličan odnos cene i performansi. Nova generacija benzinskih i bitno izmenjenih turbo dizel motora omogućava dobre performanse uz nisku potrošnju goriva.
Statueta Automobila godine 2014. u Srbiji će biti dodeljena na svečanosti koja će biti organizovana početkom naredne godine. Ovo je drugi put da Corsa osvaju ovu prestižnu nagradu. Prvi put Corsa je dobila nagradu automobila godine u Srbiji 2007.
Povezana vest:  Održana promocija izdavaštva Filmskog centra Srbije na Trećem somborskom filmskom festivalu