miki_manojlovic_visionMiki Manojlović u kratkom filmu o „Vision“ tehnologiji

 

Kratki film „Svako može da bude filmska zvezda“ u režiji Gorana Markovića, sa glumcem Predragom Mikijem Manojlovićem, koji je snimljen u okviru kampanje svetske kompjuterske kompanije AMD za promociju njene „Vision“ tehnologije, prikazan je danas u bioskopu Kolosej u Beogradu.

Premijera tog namenskog filma bila je ovih dana u Kanu, gde je AMD lansirao novu tehnologiju, a postavljen je i na „You tube“, u skladu sa ciljnom grupom korisnika.

Predstavnik regionalnog zastupništva AMD-a Neđa Kovačević istakao je „ponos zbog činjenice da je ovaj film prvi projekat za neku tako veliku frimu koji je u potpunosti kreiran i proizveden u Srbiji“.

Povezana vest:  Lenovo i Google sarađuju na novom Project Tango uređaju

-Prema reakcijama u Kanu, ovo će biti uspešna kampanja za novu tehnologiju. Film svesno nije rađen kao reklamni, već kao kratki igrani. U njemu se ne vide kompjuterski procesori, čipovi i drugi hardver, već se dočaravaju vizuelne prednosti novog sistema – rekao je on.

U filmu bez teksta Manojlović i glumica Ljubinka Klarić prolaze kroz virtualne avanture, od boks meča, do dodele nagrade u Kanu.

Manojlović je izjavio da smo u proteklih 20-ak godina bili svedoci naleta tehnologije koja je opteretila film kao umetnost, stavljajući akcenat na formu i efekte, ali da sada dolazi vreme prožimanja i sklada između nove tehnologije i sadržaja, odnosno smisla.

Povezana vest:  Nova verzija Kaspersky Password Manager-a za veću bezbednost onlajn naloga

-To će pomoći filmu da ide dalje. Kreativnost u spoju sa tehnologijom jeste budućnost filma, a u slučaju 3D-a je već i sadašnjost – ocenio je on.

-Kada su ovi revolucionarni pomaci u interakciji sa kreacijom autora, onda se dobijaju najbolja i najvrednija dela – dodao je Manojlović.

On je primetio da je u prethodnom periodu vladao trend filmova uz koje su se gledaoci opustili, jer se od njih očekivalo samo da se smeste u fotelju i prepuste specijalnim efektima, bez ikakvog razmišljanja.

-Smatram da je taj talas na izmaku i da tehnologija nije uspela da uništi autorski pristup. U pogledu budućnosti filma, ja sam umereni optimista.

Povezana vest:  Deseti Hi-Files Show, sajam audio i video tehnike, ovog vikenda u Beogradu

Na pitanje koliko on sam koristi kompjuter, odgovorio je da mu je postao obavezni deo svakodnevnog života.

-Nisam zavisnik, ali ga koristim redovno, a posebno kada sam na snimanju daleko od kuće. Nisam ekspert za kompjutere ali nisam ni laik – rekao je on, dodajući da je lepo kada tokom dužeg odsustvovanj može sinu da pokaže gde se trenutno nalazi i u kakvom okruženju snima neki novi film.

Film možete da pogledate OVDE!