LG K Series Fotografija 3
LG K serija smart telefona na CES sajmu
Kompanija LG Electronics (LG) predstavila je prva dva modela iz svoje K serije smart telefona na Sajmu potrošačke elektronike CES 2016 u Las Vegasu. Modeli K10 i K7 poseduju unapređenu kameru i korisničko iskustvo svojstveno premium modelima ove kompanije.
LG K serija smart telefona je prva koja poseduje glossy pebble dizajn, savremen, stilizovan izgled koji prate zaobljene, moderne linije, kreirane u skladu sa ukusom mlađih korisnika. Ovaj neobičan dizajn upotpunjen je 2.5D Arc Glass prednjim staklom, kao i zaobljenim ekranom, a zahvaljujući bočnim ivicama koje ne poseduju višak tastera i reljefnoj pozadini, novi LG smart telefoni su savršeni za držanje u ruci. Dizajn je inspirisan elementima prirode i čini da modeli K10 i K7 izgledaju skuplje i ekskluzivnije.
Kako većina korisnika vodi aktivan stil života, K serija je dizajnirana tako da im pruži maksimalno uživanje u multimedijalnim sadržajima i to zahvaljujući velikom ekranu idealnom za prikaz fotografija i video zapisa zabeleženih izuzetno naprednom zadnjom kamerom od čak 13MP i prednjom kamerom od 8MP, u slučaju K10 modela.
Uz pomoć popularnih Gesture Shot i Gesture Interval Shot opcija, pravljenje selfie fotografija je lakše nego ikad. Gesture Shot opcija omogućava korisnicima da se fotografišu pozicioniranjem otvorene šake ispred objektiva kamere, a zatim njenim laganim stezanjem u pesnicu. Dvostrukim stezanjem šake aktivira se Gesture Interval Shot opcija koja omogućava snimanje četiri uzastopne fotografije. Oba uređaja opremljena su i Flash for Selfie opcijom kako bi korisnici mogli da zabeleže svoje omiljene trenutke, gde god da je to potrebno, pa čak i u mraku.
„Nova LG K serija predstavlja još jedan primer posvećenosti naše kompanije da implementira najbolje mobilne tehnologije i filozofiju premium dizajna u različite kategorije smart telefona. Korisnici poistovećuju ime kompanije LG sa naprednom tehnologijom fotografisanja i snimanja, a mi se trudimo da uvek adekvatno odgovorimo na ovakva očekivanja“, izjavio je Juno Cho, predsednik i izvršni direktor kompanije LG Electronics Mobile Communications.
Povezana vest:  Vip predstavlja Nokia N900 smart telefon