Na Global CEO Tech Talk[1] predstavnik vodećeg globalnog tehnološkog brenda HONOR podelio je viziju ove kompanije o budućnosti pametnog života u eri AI i 5G. Benjamin Lim, bivši šef Reuters biroa u Kine i dopisnik za Severnu Aziju, bio je moderator panela na kome su učestvovali George Zhao, CEO HONOR Device Co.,Ltd, Cristiano Amon, predsednik i CEO Qualcomm Incorporated, Sitao Xu, glavni ekonomista i partner Deloitte China i Nathan Midler, direktor zadužen za Kinu u Harvard Business Publishing. Učesnici su tokom konferencije podelili svoje mišljenje kako će AI i 5G tehnologija korisnicima pružiti mogućnost pametnog života.

Tokom diskusije, Cristiano je izrazio ambicije kompanije Qualcomm za iskorišćavanjem svih mogućnosti 5G i AI tehnologija kako bi korisnicima pružili više transformativnog i inovativnog iskustva. Tom prilikom je najavio i da će kompanija HONOR, kao jedan od prvih OEM proizvođača lansirati telefon sa Snapdragon 888 Plus čipsetom i napomenuo sva dostignuća koja su postignuta tokom kratkog perioda saradnje ova dva brenda.

Povezana vest:  Samsung povećao plan proizvodnje novih "galaksija"

George je naglasio da će predstojeća HONOR Magic3 serija imati Qualcomm Snapdragon 888 Plus čipset.

“Sa čak 20% poboljšanim AI performansama Snapdragon 888 Plus će moći istovremeno da pokreće više neuronskih mreža. Upravo zbog ove vodeće platforme i njenih performansi, HONOR Magic3 serija ima mogućnost da donese korisnicima najbolje iskustvo kada pričamo o funkcijama mobilnog telefona i kamere”, istakao je George.

Takođe, tokom Global CEO Tech Talk prvi put su otkriveni detalji o dizajnu predstojeće HONOR Magic3 serije, odnosno o inspiraciji za isti – radi se o bojama Magic Hour, fenomenu poznatom u fotografskom i videografskom svetu kao najbolje vreme za snimanje. U period od 15 do 20 minuta pre zalaska ili  nakon izlaska sunca, kada je ono na između -6 ° i -4 ° ispod horizonta, nebo se osvetljava tamnoplavom bojom. Kada je sunce između -4 ° i 6 ° iznad horizonta, nebo ima ružičastu ili ružičasto-zlatnu nijansu. Ovi tonovi boja tokom Magic Hour bile su inspiracija za nazive boja u HONOR Magic3 – Blue Hour i Golden Hour.

Povezana vest:  Rails Girls Beograd: summer edition//otvorene prijave

Pored otkrivanja noviteta iz kompanije HONOR, zajedno sa Sitao i Nathan, George je podelio mišljenje o projektu brenda koji se tiče pametnog koncepta življenja, praveći osvrt na privatnost i zdravlje korisnika, kao i na održivost. George je izrazio čvrsto uverenje u politiku brenda “Vi posedujete svoju privatnost”, podsećajući na posvećenost brenda da pomaže potrošačima da bolje upravljaju svojim ličnim podacima putem sigurnih sistema i rešenja. Kako bi se ova politika ostvarila, George je skrenuo pažnju da je HONOR kreirao specijalni HTEE (HONOR Trusted Execution Environment) OS, operativnu platformu koja pruža zaštitu privatnosti za mobilno plaćanje i prepoznavanje lica na najvišem nivou.

Povezana vest:  Nokia 2.2 - najnovija dostignuća u oblasti veštačke inteligencije i AndroidTM po pristupačnoj ceni

George je otkrio i strategiju proizvoda „1 + 8 + N“, koja se fokusira na pametne telefone kao jezgro proizvodnje, dok istovremeno razvija druge povezane proizvode kako bi pružila najbolje korisničko iskustvo bilo da je u pitanju rad u kancelariji, pametni dom, zdravlje i fitness, zabava… Kao deo ove strategije, HONOR je osnovao zajedničku sportsku laboratoriju sa Šangajskim univerzitetom Jiaotong da bi podstakao inovacije i ojačao svoje liderstvo u fitnesu, razvijajući vrhunska rešenja za zdravlje i fitnes.

[1] Global CEO Tech Talk je panel koji održava Reuters Plus.

PHOTO: Reuters Plus, Global CEO Tech Talk