Jeste li čuli za Hildu? Smatra sebe pustolovom. Živi na selu sa majkom arhitektom i provodi dane u potrazi za čudovištima, u crtanju i tumaranju po fjordovima i prirodi.

Njene avanture zabeležio je Luk Pirson u nagrađenom serijalu od šest knjiga. Prve dve grafičke novele „Hilda i Trol“ i „Hilda i ponoćni džin“ upravo su objavljene u izdanju Lagune.

U priči „Hilda i Trol“ naša junakinja će jednog popodneva, dok bude crtala pejzaž, naići na „trolovu stenu“. Zapravo, kupastu stenu iz koje viri nešto što liči na duguljast Pinokiov nos. I ubeđena je da će se do večeri ta stena pretvoriti u pravog trola. Zato će mu zakačiti zvonce na nos, ali će se veoma iznenaditi kad to zvonce bude počelo da zvoni usred noći…

Povezana vest:  Međunarodni fenomen u oblasti samopomoći „Toksični ljudi“ u prodaji

„Hilda i ponoćni džin“ je neverovatna avantura u kojoj Hilda treba da sačuva svoj dom, jer neko želi da otera nju i njenu majku sa njihovog imanja. Ali zašto samo Hilda može da vidi ta stvorenja? I kakav je to tajanstveni džin koji dolazi svake noći?

Uživajte u prelepim pričama koje predstavljaju mešavinu fantazije i avanture, zasnovane na skandinavskom folkloru, i izuzetnim živopisnim crtežima koji će vas sigurno povesti na mesto odakle će vam naš svet izgledati potpuno drugačije.

Povezana vest:  Kelerabe u Ušće Shopping Centru

Luk Pirson je britanski crtač stripova. Stvorio je Hildu koja je osim niza sjajnih stripova postala crtani serijal od 13 epizoda u produkciji Netfliksa, koje su pretočene i u knjige za decu.

Grafičku novelu „Hilda i Trol“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs, dok će „Hilda i ponoćni džin“ biti dostupna od 22. jula.

Povezana vest:  Deset srpskih naučnika za čistu desetku