Nakon 365 dana cool druženja sa modelom Coolpad Modena, ovaj heroj predstavljen 2015. godine dobio je naslednika, telefon Coolpad Modena 2! Ovoga puta, Coolpad je pažljivo poslušao želje korisnika i napravio je novu, lakšu, lepšu i još više cool Coolpad Modenu 2!

Ovaj Coolpad dual sim telefon poseduje 2.5D zakrivljeni stakleni ekran od 5,5 inča, 2GB RAM, 16 GB interne memorije i procesor Quad-Core Mediatek MT6735p, na 1.0GHz. Coolpad Modena 2 koristi Android 6.0 (Marshmallow) uz sopstveni Cool UI 8.0, koji obećava bolje korisničko iskustvo. Telefon ima bateriju od 2500mA, a tanak je samo 7,8mm i neverovatno lak, 143g. Kućište telefona Coolpad Modena 2, napravljeno je od plastike, ali sa specijalnom 3D Laser carving tehnologijom kako bi imao premium izgled.

Povezana vest:  Samsung najavio Galaxy A

Da upotpuni zakrivljenu poleđinu, prednja strana telefona Modena 2 poseduje 2.5D zakrivljeni stakleni ekran sa slojem koji sprečava ostajanje otiska prstiju. Modena 2 ima ekran u HD rezoluciji, što znači da su svi detalji jasno vidljivi. Coolpad je takođe unapredio vidljivost na dnevnom svetlu i povećao je odnos veličine ekrana i kućišta na 73 odsto! Kao osnovni standard na Coolpad modelima, Modena 2 ima jedan ulaz za karticu, ali može da smesti dve SIM kartice istovremeno ili jednu SIM karticu i jednu SD karticu (do 32GB).

Povezana vest:  Još veći izbor sadržaja dostupnog preko platforme Toshiba Places

Najzanimljivija karakteristike telefona Modena 2 je napredna selfi kamera. Kamera od 8 Mpix, sa širokougaonim objektivom (83,60) kako bi svi vaši prijatelji stali na jednu sliku. Za bolje disko i romantične noćne selfije, obezbedili smo veliki otvor blende od f/2.2 (koji je 44 odsto svetliji nego kod Modene). Coolpad Modena 2 poseduje i Beauty režim pomoću kojeg korisnik može menjati svoj portret: veličinu očiju, boju kože, obrisati fleke, itd. Obe kamere (8Mpix prednja i 8Mpix zadnja) imaju neverovatnu opciju koja pogađa godine korisnika i odadaje smešne tagove, koji kasnije mogu biti podeljeni kao zabavne fotografije na socijalnim mrežama. Slikajte kao profesionalac sa PRO modom na našoj kameri, koja vam omogućava promenu parametara kao što su ekspozicija, saturacija boja i ručni fokus.

Povezana vest:  Najbolji sadržaj uz Hipernet TV

Dok je kreirao telefon Modena 2, Coolpad se fokusirao na obezbeđivanje jednostavne kontrole velikog ekrana. Novi Kontrolni centar daje brz pristup najkorišćenijim komandama uz prevlačenje prsta preko donjeg dela ekrana. S druge strane, prevlačenje prsta od vrha prikazaće „all familiar“ notifikacionu liniju. Coolpad Modena omogućava kontrolu velikog ekrana pomoću jednog prsta, korišćenjem nekoliko pametnih alata, C tastera i novog načina za prelazak iz jednog aplikacionog foldera u drugi.

Modena 2 biće dostupna od početka septembra u ponudi Gigatrona i Telenora Srbija uz preporučenu maloprodajnu cenu od 21.990 rsd.