Canon Europe je danas predstavio paletu savremenih LCOS projektora modernizovanog kompaktnog dizajna, sa velikom svetlinom i WUXGA rezolucijom. Modeli sa lampom, Canon XEED WUX7500, XEED WUX6700 i XEED WUX5800, kao i modeli sa laserom, Canon XEED WUX7000Z, XEED WUX5800Z i XEED WUX6600Z imaju veliku svetlinu i visoku rezoluciju, a namenjeni su sistem integratorima. Kompatibilni sa šest motorizovanih objektiva, uključujući i novi RS-SL06UW super-visoke rezolucije i ultra-niske distorzije, ovi projektori nude raznovrsnu montažu u malim prostorima ili velikim dvoranama.

Neverovatna svetlina i izvanredne boje
Canon-ovi inovativni projektori sa lampom će biti dostupni sa 5800, 6700 i 7500 lumena, dok će modeli sa laserom dolaziti sa 5800, 6600 i 7000 lumena. Svi modeli projektuju sliku velike svetline, zahvaljujući novom optičkom sistemu AISYS 4.2 sa poboljšanim optičkim rasporedom i tehnologijom LCOS reflektivnog panela. LCOS paneli visokog kvaliteta imaju veliki odnos otvora blende, praktično bez razmaka između piksela. Ovo obezbeđuje isporuku fine slike pune detalja, bez efekta rešetke, za čiju pojavu ima uslova kada se koriste tradicionalni LCD projektori. Čak i kod velikih, posebno prilagođenih instalacija, kao što su one u muzejima i na raznim dešavanjima, projektovana slika će biti visokog kvaliteta, zahvaljujući korišćenju najnovijeg optičkog sistema i interfejsa.

XEED WUX7500, XEED WUX6700 i XEED WUX5800 imaju nazivni kontrast 2000:1, dok XEED WUX7000Z, XEED WUX5800Z i XEED WUX6600Z imaju nazivni kontrast 4000:1 i dinamički kontrast 20000:1. Ovo, zajedno sa pokrivanjem sRGB raspona boja, dodatno unapređuje doživljaj gledanja i rezultuje bogatijim bojama i dubljom crnom.

Kako je preciznost najvažnija, svi modeli poseduju procesor koji je toliko moćan da može vršiti izuzetno kvalitetno procesiranje slike, za vrhunsku preciznost prikaza. Najbolji primer je prikaz crno-belih rendgenskih snimaka prilikom edukacije u medicini, pomoću „Digital Imaging and Communication in Medicine (DICOM)“ režima rada , koji je usklađen sa DICOM 14 standardima za prikaz u medicinskim predavanjima.

Povezana vest:  CE&HA sajam organizuje veliki broj besplatnih predavanja i radionica sa aktuelnim temama vezanim za nove tehnologije

Jednostavna montaža i rukovanje
Novi projektori su robusni i izdržljivi, a nude specifikacije koje su vodeće u klasi. Modeli sa laserom imaju do sada najmanje i najlakše Canon-ovo kućište. Ovo otvara nove mogućnosti za projektovanje, jer omogućava lakšu instalaciju u malim i zahtevnim prostorima. Ako problematični prostor iziskuje da projektor bude postavljen izvan ose u odnosu na platno, korekcija romboidne slike u sva četiri ugla će popraviti geometriju slike i savršeno je poravnati. Kako bi instalacija bila još lakša, velika pokretljivost objektiva omogućava korekciju slike bez zaokretanja ili pomeranja projektora. Pored toga, kada je neophodno koristiti više projektora kako bi se dobila željena slika, preklapanje ivica omogućava da se slika projektuje sa više projektora uz zagarantovanu preciznost i poziciju piksela. Viši nivo otpornosti na toplotu znači da su projektori pravljeni da traju dugo, što ih čini idealnim za trajne instalacije, kao što su muzejske postavke ili u obrazovanju. Projektori imaju i ugrađen sat, što omogućava programiranje rada u određeno vreme, na nedeljnoj ili dnevnoj osnovi. Sa dodatnih pet odabranih opcija datuma za predefinisane rasporede, ova karakteristika je od neprocenjive važnosti u oblasti digitalnih bilborda i natpisa.

Zahvaljujući HDBaseT standardu za prenos na daljinu, video, zvuk i kontrolni signali mogu biti isporučeni do projektora na većim udaljenostima preko jednog CAT6 kabla. Fleksibilnost u načinima povezivanja je postignuta kroz DVI, HDMI i DP ulaze, što povećava kompatibilnost sa velikim brojem računara i izvora digitalnog videa. Na primer, video konferencije se mogu izvesti preko ugrađene funkcionalnosti „slika u slici“. Ova funkcija omogućava da se jedan digitalni izvor poveže na DVI, a drugi na HDMI, a zatim savršeno projektuju na platno ili zid.

Povezana vest:  Kreirajte snimke profesionalnog kvaliteta pomoću nove Canon LEGRIA HF G26 kamere

RS-SL06UW je novi objektiv super-visoke rezolucije i ultra-niske distorzije i pridružuje se nizu od šest motorizovanih objektiva koji su dostupni za nove modele projektora. Od ultra širokog do izuzetno dugog zuma, ovi objektivi omogućavaju ceo niz različitih upotreba. Novi RS-SL06UW objektiv omogućava projektovanje sa veoma male udaljenosti, uz odnos 0,54:1 i veliku pokretljivost od -15/+75%, ali i uz to zadržava savršenu geometriju. Prilikom projektovanja na zaobljene površine ivični fokus objektiva zadržava precizan fokus preko cele površine, dok mu velika dubina polja omogućava zadržavanje fokusa čak i na neobično oblikovanim površinama. Svi objektivi daju vrhunsku oštrinu u celom rasponu zuma, uz minimalni gubitak svetline, a ugrađeni mikroračunar obezbeđuje odlične performanse. Objektivi mogu biti sa lakoćom zamenjeni, zahvaljujući specijalno konstruisanom spoju.

Projektori dolaze sa celim nizom funkcija koje olakšavaju održavanje, kao što je na primer olakšan pristup zamenjivim delovima. Lampi u modelima XEED WUX7500, XEED WUX6700 i XEED WUX5800 se može pristupiti sa zadnje strane kućišta, što olakšava zamenu bez skidanja projektora, a filteru za vazduh se može lako pristupiti bez upotrebe specijalnog alata. Laser u XEED WUX7000Z, XEED WUX5800Z i XEED WUX6600Z modelima ne zahteva hlađenje kao lampe, što znači da se mogu primeniti na više različitih mesta. Ovo podrazumeva i postavljanje u bilo koji položaj i projektovanje u portret modu – idealno za digitalne natpise.

Niski troškovi održavanja i mala potrošnja energije
Kada se uzme u obzir izuzetna svetlina projektora, ovi modeli koriste mnogo manje električne energije od drugih proizvoda u ovoj klasi – samo 0,073 vati po lumenu, kada su aktivni, i samo 0,3 vata u režimu pripravnosti. ECO mod obezbeđuje energetsku efikasnost koja nema premca u klasi, kako tokom rada tako i u stanju pripravnosti, što smanjuje operativne troškove. Sve pomenute funkcije zajedno čine ove projektore idealnim za edukativne ustanove koje nemaju prevelik budžet. Laserski projektori poseduju plavu lasersku diodu i žuto fosforno svetlo, što eliminiše potrebu za čestim menjanjem lampe, a krajnji rezultat je smanjenje troškova korišćenja, jer projektori pružaju 20000 sati rada bez održavanja.

Povezana vest:  Philips stvorio energetski najefikasniju LED sijalicu tople bele svetlosti

Mogućnost Wi-Fi povezivanja nudi upravljanje i kontrolu projektora preko uređaja koji koriste iOS, pomoću nove Canon Projector Service Tool aplikacije. Ovaj nivo kontrole je ranije bio moguć samo preko žične veze, ali nova aplikacija sada omogućava korisnicima da uštede vreme korišćenjem kontrolnih funkcija, javljanjem o greškama i procedurama za otklanjanje poteškoća u radu. Kroz veću autonomiju korisnici sada mogu sami otkloniti probleme, što smanjuje potrebu za podrškom u održavanju.

Ključne karakteristike XEED WUX7500, XEED WUX6700 i XEED WUX5800 modela:
• Velika svetlina u celom rasponu zuma
• Visok kvalitet slike
• Besplatna trogodišnja zamena lampe
• Šest motorizovanih objektiva koji se lako montiraju
• Brojne mogućnosti za povezivanje
• Jednostavno postavljanje i održavanje

Ključne karakteristike XEED WUX7000Z, XEED WUX5800Z i XEED WUX6600Z:
• Niska cena korišćenja
• Petogodišnja garancija
• Visok kvalitet slike
• Velika svetlina u celom rasponu zuma
• Šest motorizovanih objektiva koji se lako montiraju
• Jednostavno postavljanje i održavanje

Ključne karakteristike RS-SL06UW objektiva:
• Super-visoka rezolucija
• Ultra-niska distorzija
• Projektovanje sa male udaljenosti uz odnos 0.54:1
• Veliko pomeranje objektiva od -15/+75%
• Funkcija ivičnog fokusa za veću preciznost