Preko 250 učesnika iz više od 150 kompanija u oblasti automobilske industrije iz Jugoistočne Evrope, okupilo se tokom prethodna dva dana (17. i 18.aprila) na 4.SEE Automotive konferenciji “Connect&Supply”održanoj u Novom Sadu u Kongresnom centru „Master“. Među njima bili su i predstavnici velikih svetskih automobilskih kompanija, poput FIAT, BMW, KIA Motors i Bosch.

“Cilj SEE Automotive konferencija je razmena informacija o novitetima u proizvodnji u automobilskoj industriji i uspostavljanje kontakata između dobavljača i predstavnika automobilskih kompanija. Proizvođači autodelova i autoopreme iz regiona u toku ova dva dana imali su priliku da se predstave potencijalnim naručiocima, uspostave prve dogovore o saradnji ili dobiju informacije o trendovima u automobilskoj industriji koji se tiču njihovog poslovanja. Ta prilika veoma je važna jer im otvara šansu da se na vreme prilagode tržišnim kretanjima i postanu konkurentniji na tržištu”, kaže Igor Vijatov, direktor Automobilskog klastera Srbije.

Povezana vest:  Rockwell Automation i zvanično prisutan u Srbiji

SEE Automotive konferenciju 2018.organizovao je Automobilski klaster Srbije, u saradnji sa

Razvojnom agencijom Srbije i Nemačkom organizacijom za međunarodonu saradnju GIZ, u okviru Nemačko-srpske razvojne saradnje.

Poseban akcenat na konferenciji stavljen je na temu digitalizacije u automobilskoj industrijii. O toj temi, kao i o električnim automobilima i automatizaciji, govorili predstavnici Mitsubishi Electric Europe B.V., Festo, Consulio , Grammer Sistem d.o.o., RT-RK i Zumoko, kao i Prirodno-matematičkog fakulteta u Novom Sadu.

Povezana vest:  Huawei Mate X3 postavlja nove standarde izdržljivosti i praktičnosti pametnih telefona

“Jedan od najvećih izazova u automobiliskoj industriji je globalni trend digitalizacije. Kroz podršku ovakvim skupovima mi podržavamo dobavljače iz regiona i Srbije pružajući im mogućnost da danas shvate kako bi trebalo da organizuju proizvodnju sutra, da bi uhvatili korak sa svetskim trendovima i postali ili ostali konkurentni”, objašnjava  Tomislav Knežević, rukovodilac projekta Razvoj srednjih i malih preduzeća (PSD), koji sprovodi Nemačka organizacije za međunarodnu saradnju GIZ.

Povezana vest:  LG bojler je efikasan, ekološki praktičan i višestruko nagrađivan za dizajn

SEE Automotive Conference – Connect&Supply organizuje se po četvrti put i postala je tradicionalno mesto okupljanja predstavnika automobilske industrije u regionu.