Samsung Electronics najavio je svoje nove TV uređaje za 2019. godinu  –  ,,Frame’’,,Serif TV’’, koji će biti izloženi na sajmu CES 2019, najvećem svetskom sajmu potrošačke elektronike u Las Vegasu početkom januara. ,,Frame’’ i ,,Serif TV’’ spajaju nagrađivani i inovativni dizajn koji se uklapa u svaki stil uređenja doma, sa superiornim QLED kvalitetom slike i pametnim opcijama kojima se korisnicima obezbeđuje najbolja moguća funkcionalnost jednog TV uređaja.

“Tradicionalni TV uređaji bili su usmereni samo na tehničke funkcije, kao što su kvalitet slike i učinak, ali današnji televizori su i platforme životnog stila koje se savršeno uklapaju u svakodnevni život korisnika”, izjavio je Jongsuk Ču, izvršni potpredsednik Odeljka za ekrane u kompaniji Samsung Electronics. “Ovogodišnji modeli ,,Frame’’ i ,,,SERIF TV’’ predstavljaju unapređene TV uređaje uklopljene u životni stil, koji obezbeđuju iskustvo uživanja u TV sadržajima koje ne liči ni na jedno dosadašnje”.

Povezana vest:  Samsung predstavio Gear Fit

 ,,Frame’’-  model za 2019. godinu


Kada se ne koristi za uživanje u TV sadržajima ili filmovima, The Frame Art Mode funkcija prikazuje digitalna umetnička dela, uključujući slike i fotografije, kako bi svakodnevni životni prostor pretvorio u galeriju. Uz to, senzor osvetljenja ovog uređaja podešava boje na ekranu, prilagođavajući ih intenzitetu svetlosti u prostoriji, čime se obezbeđuju optimalna podešavanja za prikazivanje umetničkih dela na ekranu.

Ovogodišnji model uređaja ,,Frame’’ takođe se odlikuje savršenim kvalitetom slike koji donosi QLED, sa dubljim kontrastima, tamnijim i dubljim crnim nijansama i 100% intenzitetom boje. Sa ovim unapređenjima, korisnici mogu da uživaju u sadržaju u najboljem, premium kvalitetu, kao i u umetničkim delima kada je TV isključen.

Uz to, The Frame Art Store (“prodavnica umetnina”) dalje sklapa partnerstva sa najprestižnijim galerijama i muzejima, nudeći preko 1000 umetničkih dela. U Art Store prodavnicu nedavno su dodata remek-dela iz Ufici Galerije u Italiji, Van Gogovog muzeja u Holandiji, Te Papa na Novom Zelandu. Samsung će nastaviti da širi svoja partnerstva sa muzejima u budućnosti kako bi ojačao ekosistem za distribuciju umetničkih dela.

Povezana vest:  Canon PowerShot SX70 HS ima moćan 65x zum na fiksiranom objektivu, izgled u stilu DSLR-a i savršeno je prenosan

Uređaj ,,Frame’’ sadrži i Samsungovu platformu za glasovnu kontrolu na bazi veštačke inteligencije, poznatu pod imenom Bigzbi (Bixby), što ovaj uređaj čini zaista pametnim. Korisnici mogu da kontrolišu TV uređaj i pristupaju platformama za gledanje direktno sa interneta jednostavnim glasovnim komandama, što im donosi unapređeno iskustvo uživanja u sadržaju.

,,SERIF TV’’

 

,,Serif TV’’ kreiran je u saradnji sa dizajnerima, braćom Ronanom i Eruanom Burujekom, koji se ubrajaju među najbolje industrijske dizajnere, posebno u oblasti nameštaja.

,,Serif TV’’ je dobio prestižnu nagradu za industrijski dizajn 2016. godine, kao i Wallpaper* Design Award u Velikoj Britaniji, dok je u Japanu, iste godine, dobio nagradu za Good Design Award– što ga čini prvim Samsungovim TV uređajem koji je nagrađen ovim prestižnim priznanjima.

Povezana vest:  Samsung i Dizni - čarolija sa AR emodžijima za Galaxy S9 i S9+

Odlikuje ga vrhunska QLED tehnologija kojom se obezbeđuje unapređen kvalitet slike. Ambijentalni program rada, nagrađivana funkcija Samsungovog QLED asortimana, obezbeđuje informacije, kao što su naslovi vesti, najnovija vremenska prognoza, a sposobnost prikazivanja slika i uklapanje u bilo kakav životni prostor kada je TV isključen takođe su uvedeni kako bi se unapredila funkcionalnost ovog uređaja.

U prošlosti, ,,Serif TV’’ se prodavao skoro isključivo u prodavnicama nameštaja i u robnim kućama, budući na to koliko je usmeren na uređenje prostora, ali tokom 2019. godine biće dostupan i kod prodavaca elektronike široke potrošnje.