Samsung izbacuje na tržište tri nova mobilna telefona 

Samsung-Shark-S5350Južnokorejski Samsung predstavio je svoju najnoviju seriju mobilnih aparata nazvanu Shark. Ono što karakteriše sva tri modela je jednostavan pristup društvenim mrežama i sličnim online servisima. 
Za početak nove serije Shark Samsung je pripremio čak tri modela – Shark S5350 klasične forme te dva klizna modela, Shark 2 S5550 i Shark 3 S3550.

Povezana vest:  Moć i integritet rešenja Kaspersky Endpoint Security for Business potvrđen kroz “Common Criteria” sertifikat

Shark S5350 metaliziranog je nesimetričnog i pomalo zakrivljenog kućišta za bolje prianjanje u ruci. Tanak je svega 11,9 milimetara, ima 3,2-megapikselnu kameru s mogućnosti videosnimanja, a redizajnirani grafički interfejs ima direktne ikone za pristup servisima Gtalk, AIM i sličnima, kao i društvenim mrežama Twitter i Facebook.

Model Shark 2 ili S5550 klizne je forme s AMOLED ekranom, 5-megapikselnom kamerom, 110MB prostora za podatke, koji može da se proširi memorijskom karticom, USB portom, Bluetoothom i pristupima online servisima kao kod ranije spomenutog modela.

Povezana vest:  Canon proslavlja proizvodnju 100 miliona fotoaparata sa izmenljivim objektivima iz EOS serije

Treći model dolazi pod oznakom Shark 3 (S3550) i ne razlikuje se od Sharka 2 osim po slabijoj kameri (dva megapiksela) i činjenici da ima samo 40MB prostora namenjenog čuvanju podataka..

Sva tri modela pojaviće se na tržištu već ovog meseca po zasad još uvek nepoznatim cenama.