U svetlu firmi koje se vraćaju u poslovanje tokom ove Covid-19 pandemije, smanjivanje dodirnih tačaka i pravila društvenog distanciranja u kancelariji biće ključne smernice u svakoj organizaciji, a sve one pokušavaju da implementiraju ‘novo normalno’ radno okruženje.

Neke od promena modernih kancelarija do kojih je došlo u ovoj eri pandemije mogu da budu trajne, kao što su fleksibilni uslovi rada, kako su firme počele da shvataju da kancelarije nisu od kritične važnosti ni za bolju produktivnost ni za kulturu. Kompanija Global Workplace Analytics čak procenjuje da će 25% zaposlenih najverovatnije nastaviti da radi od kuće.

Ostale navike koje su duboko ukorenjene u radne prakse poslovanja, kao što je kancelarijsko štampanje, moraće da se prilagode kako bi pomogle u ublažavanju potencijalnih rizika u vezi sa virusom. Redovna dezinfekcija multifunkcijskih  štampača (MFP-ova) je prva takva norma.

Svako poslovanje će morati da se pridržava proizvođačevih smernica za čišćenje MFP uređaja, kao što su:

  • Isključivanje uređaja iz struje pre čišćenja.
  • Brisanje delova koje korisnici dodiruju pre i posle upotrebe.
  • Korišćenje olovke za kretanje kroz menije ekrana osetljivog na dodir.
  • Ne prskanje sredstava za čišćenje direktno na elektronsku opremu i oblasti kod kojih tečnosti mogu da prodru, kao što su ivice ekrana osetljivih na dodir ili numerički tasteri.
  • Punjenje kaseta za papir kako bi se izbegle česte zamene.
Povezana vest:  Nagrada SBB-u za kreativnost kampanje „Najbrži internet u Srbiji“

Ali, biće još važnije ponašati se preventivno i ograničavanje mogućnosti u kojima kancelarijski uređaji mogu da postanu pretnja.

Na sreću, Canon MFP uređaji podržavaju multifunkcijsku upotrebu, što znači da firme mogu jednostavno da umanje broj dodirnih tačaka sa njima i da pomognu u zaštiti osoblja od moguće infekcije, bez bilo kakve žrtve.

Da bismo vas podržali na ovom putovanju, pripremili smo neka od najboljih rešenja kako bismo vama i vašoj firmi pomogli da ostanete bezbedni i zdravi, dok istovremeno maksimalno iskorišćavate vaše Canon uređaje.

  1. Canon Print Business aplikacija

Korišćenjem aplikacije Canon Print Business možete da štampate zadatke pomoću vašeg mobilnog telefona bez potrebe da dodirnete uređaj. Možete da pustite zadatke za štampu koji su sačuvani u vašem sigurnom izlaznom nizu, kao i da radite sa datotekama u lokalnom ili cloud skladištu. Dostupna i na iOS i na Android uređajima, ova aplikacija detektuje štampače u blizini ili na mreži, a možete i ručno da ih potražite navođenjem IP adrese ili skeniranjem uređaja koji je obeležen QR kodom.

  1. uniFLOW aplikacija
Povezana vest:  Tecno Spark 10 Pro donosi novu eru selfi fotografije

uniFLOW mobilna aplikacija za štampu donosi funkcionalnost upravljanja štampom poslovnog nivoa na vaš pametni telefon! Štampajte sa bilo koje lokacije i bezbedno puštajte zadatke za štampu iz vašeg ličnog sigurnog niza za štampu.

Aplikacija uniFLOW omogućava vam da pustite vaše dokumente na bilo koji uređaj koji je povezan na uniFLOW server sa vašeg mobilnog telefona ili tableta, a takođe možete da dodate opciju skeniranja QR koda na ekranu štampača kako biste izbegli kontakt sa uređajem.

  1. Prijavljivanje i štampa

Drugi način za smanjivanje dodirnih tačaka je promena postavki na vašem uređaju tako da nema potrebe da vaše kolege dodiruju ekran kako bi izabrali puštanje određenih zadataka za štampu.

Jednostavno podesite vaš uređaj da pušta sve zadatke za štampu iz korisnikovog ličnog niza istog trenutka kada se prijave na uređaj.

  1. Kartica na blizinu

Canon-ove kartice na blizinu omogućavaju korisnicima da se prijave na uređaj bez potrebe za unošenjem PIN-a. Prislanjanjem svojih ličnih kartica na čitač oni mogu da se prijave bez dodirivanja uređaja.

  1. Lični početni ekran

Postavljanje ličnog ili kompanijskog početnog ekrana jednostavan je način za smanjivanje broja dodira koji su potrebni za aktiviranje čestih zadataka, kao što je skeniranje u email. Korisnici takođe mogu da prevuku i puste ikone kako bi sačuvali omiljene na svom početnom ekranu.

Povezana vest:  SSD-ovi i DRAM moduli kompanije ADATA spadaju među najtraženije i najčešće preporučivane za rudarenje kriptovaluta

A zašto ne biste koristili olovku sa mekanim vrhom i upravljali uređajem potpuno bez dodira?

  1. Vizuelna poruka

Možete da prenesete kompanijske smernice za čišćenje takođe direktno na Canon MPS uređajima! Prikazivanjem prilagođenih poruka i slika možete efikasno da ohrabrite zaposlene da ih se pridržavaju.

Kako bismo vam pomogli u širenju poruke, pripremili smo vizuelnu poruku i uputstva za postavku za naše imageRUNNER ADVANCE uređaje 3. generacije ili DX modele.

  1. Softverski komplet za daljinsko upravljanje

Takođe možete vaš Canon MFP uređaj da podesite tako da kolege mogu da upravljaju štampačem sa ekrana svog računara. Na taj način oni mogu da štampaju, kopiraju, skeniraju, šalju mail i faks sa računara koji je povezan na mrežu.

Da li ste spremni da transformišete vašu kancelarijsku štampu?

Možemo da vam pružimo podršku u reviziji vaših poslovnih praksi radi smanjivanja broja dodirnih tačaka sa Canon uređajima. Kontaktirajte nas za više informacija.