Ako samo malo zastanemo, primetićemo koliko nam je način života, iz minuta u minut, sve brži. Stalno imamo osećaj da negde kasnimo, da nećemo stići, da smo nešto zaboravili. Često u toj žurbi zaboravimo da jedemo, malo spavamo i retko se bavimo nekom vrstom fizičke aktivnosti. Pored puno obaveza kojima smo svakodnevno zatrpani na poslu, kod kuće, teško je pronaći vremena za sve, izbalansirati između obaveza i vremena koje želimo da posvetimo sebi. Da bismo sve postigli i svaki zadatak uradili kako treba, moramo se osećati dobro u svojoj koži.

Najteže je započeti nešto novo, promeniti navike i izaći iz svoje zone komfora. Nije lako, ali uz prave saveznike nije ni nemoguće. Iz tog razloga, brend Foreo i sportska akademija Kočović organizovali su „lifestyle challenge“, pod pokroviteljstvom brendova HONOR i Nike. Svoje prve utiske o izazovu, sa nama su podelili neki od učesnika. Jedna od njih, Marija, tvrdi da joj je ovaj izazov probudio volju za treningom i brigom o sebi i svom telu.

Povezana vest:  Kaspersky Lab predstavio Bug Bounty program u saradnji sa HackerOne

„S obzirom da moj posao iziskuje da budem u formi, jako mi je bitno da se redovno bavim nekom fizičkom aktivnošću.“, kaže Marija.  Savršenog partnera u izazovu joj predstavlja HONOR Watch ES, pomoću kojeg lako prati puls i visinu pritiska tokom treninga, kada se umara više nego inače. Marija je avanturističkog duha, pa u skorije vreme planira da se oproba i u planinarenju, koje ne može da zamisli bez ovog sjajnog pametnog sata.

Da je pregršt obaveza ono što nas najviše koči da vodimo računa o sebi, tvrdi i poznata TV voditeljka i učesnica izazova Ana Mitić. „Kao TV lice, uvek se trudim da izgleda dobro, da vodim računa o sebi i treniram.“, tvrdi Ana. Međutim, čim bi postigla neke rezultate, prestajala bi sa treninzima. Kroz ovaj izazov, Ana je naučila da ne odustaje, da se upornost isplati, ali i da su joj briga i nega o sebi, od sada uvek na prvom mestu. Svog idealnog saveznika u svakodnevnoj brizi o sebi, pronašla je u HONOR Watch ES. Pomoću njega ima uvid u to koliko je aktivna, koliko je koraka prešla, kao i nivo kiseonika u krvi. Takođe, kada je uznemirena, sat joj nudi vežbe disanja, koje joj pomažu da se smiri i relaksira. Često kada nema vremena za teretanu, izabere neki od 95 režima vezbanja i trening odradi kod kuće.

Povezana vest:  Kompanija Sony proširuje asortiman televizora sa četiri nova 4K HDR modela

Pored dama, jedan od učesnika izazova je i Milan. On već 15 godina trenira pet puta nedeljno, pa mu samim tim izazovi mnogo znače. Kako i sam kaže „Volim da se takmičim i sebi zadajem nove rekorde.“ Za njega sat nije samo merač vremena, već saveznik kroz sve dnevne izazove i obaveze. Pametni sat ga prati u svakom trenutku, podseća da bude aktivan, snabdeva svim važnim podacima vezanim za trening, performanse tela, san i brojne vitalne funkcije.

Da uspešno menja svoje navike, pohvalio nam se i Zvonimir takođe učesnik izazova. Za njega je izazov postao način života, jer je uz pomoć njega uspeo da promeni loše navike i počne da vodi računa o sebi i svom zdravlju. Zvonimir tvrdi da su zdravija ishrana, veći unos tečnosti i redovan trening neki od elemenata koje ovaj izazov nosi sa sobom i da mu je drago što sada aktivno učestvuje u njihovom poboljšanju i napretku. On nije mogao da zamisli koliko sat može da bude idealan saveznik u najrazličitijim situacijama u toku dana, dok nije počeo svakodnevno da koristi HONOR Watch ES. „Bilo da je reč o treniranju, merenju kvalitetnog sna, nivoa stresa ili lakog menjaja muzike i brzog čitanja poruka kada sam u gužvi – samo su neke od pogodnosti koje sat nudi i zbog kojih mi je život umnogome lakši.“

Povezana vest:  Rekordan broj porudžbina za Erbas na aeromitingu u Parizu

Pravo je vreme da i vi sebi postavite izazov, da promenite loše navike i više se posvetite sebi i svom telu i umu. Testirajte svoje limite i pažljivo gledajte promene koje će vremenom doći, a vaše telo će vam biti zahvalno!