Rakuten Viber, jedna od vodećih svetskih aplikacija za besplatnu i laku komunikaciju, predstavila je niz novih aktivnosti za sezonu 2020/2021. u sklopu svog dugogodišnjeg partnerstva sa FK Barselona. Uz pokretanje zvanične globalne FK Barselona zajednice na ruskom, Viber planira da stavi petoricu igrača na raspolaganje za pitanja korisnika tokom marta – Mark-Andre ter Štegena, Frenkija de Jonga, Miralema Pjanića,Seržinja Desta, Kleman Lenglea i Antoana Grizmana.

Saradnja Vibera i FK Barselona počela je u sezoni 2017/2018., od kada Viber postaje zvanični kanal za komunikaciju kluba. Dok se fudbalska sezona bliži kulminaciji, a mi se kao društvo okrećemo novoj deceniji, Rakuten Viber otvara novo poglavlje svoje saradnje s klubom kroz predstavljanje unapređenog modela komunikacije za navijače na različitim tačkama unutar aplikacije. Kako bi se učvrstila jaka i smislena veza između fudbalera i navijača na Viberu, na raspolaganju će im biti sledeće mogućnosti :

Povezana vest:  MTS mreža: Više od 25 miliona poruka

Upoznavanje i ćaskanje s fudbalerima: Ekskluzivni intervjui sa prvotimcima FK Barselona u kojima će oni odgovarati na 5-10 unapred postavljenih pitanja navijača. Navijači će imati jedinstvenu mogućnost da pošalju svoja pitanja putem opcije direktne prepiske između članova (member-to-member) u svim Viber zajednicama FK Barselona, a klub će onda odabrati najbolja pitanja na koja će se odgovarati.

Dan s legendom: Jedinstvena prilika za navijače da provedu dan s jednim od legendarnih fudbalera Barselone u okviru Viber zajednice. Legendarni član kluba dokumentovaće svoj dan unutar Viber zajednice, a navijači će to moći da vide i da učestvuju u druženju.

Glasaj i osvoji: Korisnici Vibera će dobiti priliku jednom mesečno da osvoje dresove s autogramima prvotimaca tako što će prognozirati pobednike mečeva. Nema više komplikovanih pravila i sistema bodovanja, i svim navijačima će učešće biti olakšano i pojednostavljeno.

– Spremljeni su jedinstveni pokloni iznenađenja kako bi se proslavilo lansiranje FK Barselona zajednice na ruskom jeziku, ali i rast članstva ostalih Viber zajednica kluba.

Povezana vest:  Samsung GALAXY S4 Zoom – prvi smart telefon sa 10x optičkim zumom dostupan i na tržištu Srbije

Navijači kao zvezde: Navijači će dobiti priliku da budu zvezde unutar zajednice tako što će deliti s drugima lične priče i doživljaje u vezi sa svojom ljubavlju prema klubu.

Unutar aplikacije je od sada moguće pronaći globalnu zajednicu FK Barselona po prvi put na ruskom jeziku, uz postojeće zajednice na engleskom, španskom i arapskom. U njima će navijači moći da dele utiske i mišljenja o utakmicama, igračima, statistici itd. Korisnici Vibera takođe će moći jedni drugima da šalju najnovije stikere FK Barselone, jer će im na raspolaganju biti novi paket stikera koji uključuje i lica fudbalera. Za razliku od prošlosezonskih stikera u kojima je lik igrača predstavljen crtežom, u novoj sezoni prikazane su prave fotografije lica igrača. Reč je o veoma posebnom paketu stikera jer su predstavljena i pojačanja u novoj sezoni!

Povezana vest:  Po Dow Jones indeksu, Nokia najbolja tehnološka kompanija kada je u pitanju održivost

„Oduševljeni smo što smo pokazali još temeljniju posvećenost i dali prioritet navijačima u okviru partnerstva sa FK Barselona u 2021. godini“, kaže Ana Znamenskaja, direktorka za rast poslovanja kompanije Rakuten Viber, „Naša saradnja bila je uspešna od samih početaka 2017, i zaista smo ushićeni što ćemo putem Vibera navijače dodatno približiti igračima omiljenog tima, baš kao što povezujemo sve korisnike na našoj platformi“.

U vezi s pokretanjem Viber zajednice FK Barselona na ruskom jeziku, zvezda Barselone Antoan Grizman naglašava: „Veoma sam srećan što ćemo sada ostvariti prisniju vezu s našim ruskim navijačima“, dok je Seržinjo Dest izrazio zadovoljstvo zato što „Barselona od sada razgovarati sa svojim navijačima i na ruskom“.

Pridružite se zvaničnim zajednicama FK Barselona – na engleskom OVDE, na ruskom OVDE.