U okviru proslave Svetskog dana zaštite životne sredine, globalni tehnološki brend HONOR objavio je podatke koji se tiču doprinosa kompanije u oblasti ekologije. Od proizvodnje i pakovanja do upravljanja otpadom, HONOR u svoje svakodnevne operacije uključuje ekološki odgovorno ponašanje kako bi aktivno promovisao održivi razvoj za zeleniju budućnost.

„U HONOR-u smo posvećeni smanjivanju uticaja naših proizvoda na životnu sredinu. Uz održivost i cirkularnu ekonomiju kao deo naše filozofije dizajna proizvoda, nastojimo da unapredimo ekološku prihvatljivost naših proizvoda procenom njihovog ugljeničnog otiska tokom celog životnog ciklusa, istovremeno smanjujući potrošnju resursa i energije”, rekao je George Zhao, izvršni direktor kompanije HONOR Device Co. Ltd.

Unapređenje ambalaža sa ciljem smanjenja uticaja na životnu sredinu

Da bi smanjio potrošnju resursa, HONOR koristi materijale za pakovanje koji su lagani, kompaktni, bezopasni, laki za recikliranje i ekološki prihvatljivi. Kompanija takođe pomaže u zaštiti životne sredine zamenom tradicionalnog mastila i plastike na bazi nafte obnovljivim i biorazgradivim materijalima.

Prelaskom sa mastila na bazi nafte na sojino mastilo, HONOR je smanjio emisiju ugljen-dioksida za približno 80 tona od 2014. Kod HONOR Magic serije, poleđina telefona je napravljena od šećerne trske umesto od plastike, što umanjuje emisiju ugljen-dioksida za 32 tone. HONOR je, takođe, plastičnu foliju za zaštitu punjača i kablova zamenio papirom, čime je dodatno smanjena emisija ugljen-dioksida za 35 tona. Pored toga, kutije proizvoda HONOR Magic serije i pametnog sata HONOR Watch GS3 napravljene su od materijala koji pomažu da se očuva šumska površina od približno 122 hektara godišnje.

Povezana vest:  IBM pred beogradskom publikom predstavlja novu eru računarstva

Od 2021, HONOR radi na dizajniranju jednostavnijih rešenja za pakovanja laptopova. HONOR laptopovi su upakovani u kutije napravljene od pojedinačnih komada presavijenog talasastog kartona. Dodatno, ti uređaji se više ne pakuju u dodatne kutije koje se obično koriste za isporuku, što doprinosi smanjenju emisije ugljen-dioksida za ukupno 208 tona. Za laptopove i nosive uređaje, HONOR je optimizacijom strukture pakovanja i konsolidacijom upravljanja štampanim materijalima uštedeo približno 74 tone papira, što je ekvivalentno smanjenju emisije ugljen-dioksida za 77 tona.

Povezana vest:  HONOR se udružio sa AIGC umetnikom da bi podelio „vajb” novog HONOR 90

Ispunjavanje strogih ekoloških standarda sa sertifikatima priznatim u industriji

Pored toga što ispunjava brojne međunarodne zahteve, HONOR se strogo pridržava i internih ekoloških standarda kako bi preuzeo aktivnu ulogu u eliminisanju potencijalnih štetnih supstanci iz svojih pametnih telefona, tableta i drugih proizvoda.

Nakon testiranja velikog broja formula za materijale u partnerstvu sa više dobavljača, HONOR se odlučio za korišćenje kablova za napajanje bez halogena za sve svoje pametne telefone i tablete, što je promena koja je rezultirala smanjenjem opasnih materija u proizvodima brenda za približno 3.379 tona od 2016. Do danas, 76 modela HONOR pametnih telefona i tableta je dobilo „A” oznaku za zaštitu životne sredine od strane Kineskog centra za sertifikaciju kvaliteta.

Korišćenje čiste energije za zelenije operacije

Sa jakim naglaskom na zaštitu životne sredine tokom svoje proizvodnje i rada, HONOR ima za cilj da smanji svoj ekološki otisak kroz očuvanje energije i smanjenje emisija. Dok istražuje načine upotrebe čiste energije za smanjenje emisije ugljen-dioksida u svom industrijskom parku, HONOR optimizuje upravljanje objektima kako bi smanjio potrošnju energije u svakodnevnim operacijama tako što vodi evidenciju o energiji i prati i analizira relevantne podatke.

Povezana vest:  Novi malver ukrao preko $400,000 kriptovaluta putem Tor pretraživača

HONOR podstiče svoje osoblje da prihvati rad na daljinu tako što će iskoristiti prednosti telekomunikacionih alata kao što su audio i video pozivi kako bi se smanjila potreba za poslovnim putovanjima. Procenjuje se da će ova promena smanjiti emisiju ugljenika za 26.761 tonu godišnje, prema istraživanju čiji je koautor Centar za ekološko obrazovanje i komunikacije Ministarstva zaštite životne sredine. Unutar HONOR inteligentnog parka za industrijsku proizvodnju, HONOR je uveo čak 146 šatl ruta, pružajući zaposlenima zeleniju opciju da putuju na posao istovremeno efikasno smanjujući emisije ugljenika za još 1.317 tona.

Usvajajući prakse održivosti sa partnerima iz industrije, HONOR će nastaviti da fokusira svoje napore u oblasti zaštite životne sredine. Postižući održivi razvoj kompanije, HONOR nastoji da izgradi novi inteligentni svet za sve pomoću inovacija i tehnologije.