Zahvaljujući velikoj popularnosti CS:GO-a ne samo u Srbiji već i na celom Balkanu, veliki broj naših igrača je uspeo da se probije i na internacionalnu scenu.

U to ime, RUR esports je pozvao najveštije CS:GO igrače iz Srbije i regiona na turnir Frost Cup, kako bi odmerili snage i na domaćem terenu. Kroz četiri kvalifikaciona turnira, najbolji timovi su se izborili za svoje mesto na velikom finalu.

Velika završnica Frost Cupa odigrala se 28. januara, uživo u prostorijama RUR-a u Beogradu gde smo sa uzbudjenjem gledali žestoku borbu već poznatih lica domaće scene ali i nove esport talente. Posle nekoliko obrta  pobednik izašla ekipa Velež, koja je u velikom finalu nadigrala BUDI2 i osvojila  prvi RUR Frost Cup trofej i novčanu nagradu od 1000€!

Povezana vest:  Borba sa IoT (Internet of Things) pretnjama može početi i u kuhinji

Osim ekipe Velež i BUDI2 na turniru su se takmičili i timovi ProWince i Aspera Esports. Mnogi od ovih igrača su ranije nastupali za domaće i internacionalne ekipe, a imaju i verifikovane naloge na svetskoj CS:GO rang listi – HLTV.

Fond finalnog Cupa podeljen je na sledeći način:

  1. Velež – 1000€
  2. BUDI2 – 300€
  3. ProWince – 100€
  4. Aspera Esports – 100€
Povezana vest:  Intel na sajmu CES 2014: nosiva tehnologija

Šampioni prvog RUR Frost Kupa – Velež

  • Madžid ”F1ashy” Ćatić
  • Đurađ ”leeeeeenji” Minić
  • Andrej ”LeO” Nikolovski
  • Nikola ”RiiL3” Ristić
  • Vladan ”OKIN” Govedarica

Prenos velike završnice Frost Cup turnira održao se i na zvaničnom Klan RUR YouTube kanalu.

Kada je esports u pitanju, Srbija ima igrače koji su među najboljima u svetu i oni  godinama unazad ostvaruju sjajne rezultate predstavljajući našu zemlju na mnogim internacionalnim turnirima poput Svetskog Esports Šampionata i Global Esports Games-a. Takmičili su se u brojnim svetski poznatim esports naslovima, kao što su eFootball, Dota 2, Tekken i naravno, Counter-Strike: Global Offensive, za koji bez sumnje možemo da kažemo da je nacionalni esport Srbije.

Povezana vest:  Samsung najavio fotoaparat NX1