Rakuten Viber, globalni lider u domenu privatne i bezbedne razmene poruka i glasovnoj komunikaciji je najavio uvođenje nove funkcije za upravljanje memorijom, koja će omogućiti Viberovim korisnicima da upravljaju prostorom memorije u svojoj aplikaciji i mobilnom uređaju – i lako je oslobode suvišnog sadržaja kada to biva potrebno. Time će svi korisnici – a pogotovo oni sa uređajima ograničenog prostora za memoriju – moći znatno efikasnije da koriste aplikaciju Viber.

Od kada su se medijske poruke i fajlovi značajno uvećali usled češćeg slanja video klipova, AR objektiva, vizuala i ostalih formi interaktivne komunikacije – postalo je još više izazovno raspolagati memorijom u uređajima, a naročito kod starijih verzija mobilnih telefona. Sudeći po  statističkoj publikaciji GlobalStats – 40% korisnika mobilnih telefona ili tableta u proseku koriste verziju 11.0 ili one slabije – što u smislu veoma ograničene memorije u ovim okolnostima pogađa veliki broj korisnika.

Povezana vest:  Besplatan internet do kraja 2016 godine uz nove pripejd brojeve u Telenoru

Viberova nova funkcionalnost za upravljanje memorijom omogućava korisnicima da izbrišu celokupni sadržaj iz Viber aplikacije – ili izaberu četove u kojima bi određeni sadržaj trebao da bude izbrisan. Ova funkcija takođe pruža uvid korisnicima u vezi toga koliko Viber zauzima prostora u njihovim uređajima, koliko im je preotsalo memorije – i koliko memorije svaki pojedinačni čet ili razgovor zauzima.

Korisnici će biti u mogućnosti da brišu nepotrebne fajlove time što će unutar svakog četa moći da izaberu one koje žele da izbrišu. Ovim će korisnik za sebe obrisati medijske fajlove poput video klipova, vizuala ili ostalog sadržaja – a da pritom medijski fajlovi drugih učesnika razgovora ostanu nepromenjeni. U slučaju da su drugi korisnici već preuzeli te fajlove kroz aplikaciju – oni će ostati bezbedno sačuvani u memoriji njihovih uređaja.

Povezana vest:  Vodič koji vam je potreban: stručnjaci kompanije Kaspersky pružaju savete o tome kako da se zaštitite od doxinga

„Veoma smo srećni što smo u mogućnosti da objavimo uvođenje naše nove funkcije za upravljanje memorijom, koja će omogućiti dostupnost i korišćenje aplikacije Viber od strane još šire korisničke publike širom sveta. Želja nam je da našim korisnicima omogućimo slanje koliko god poruka budu želeli članovima svojih porodica i bližnjima – a da pritom ne moraju da izdvoje ponekad i velika sredstva za nabavku novih uređaja”, istakao je Ofir Ejal, Izvršni direktor kompanije  Rakuten Viber. “Verujemo da će ova funkcija doneti značajne promene za naše korisnike – i pružiti im željeno iskustvo u raspolaganju memorijom i aplikacijom uopšte na njihovim trenutno korišćenim uređajima.”

Povezana vest:  HONOR spreman za trijumfalni povratak na globalno tržište

Više informacija o uvođenju funkcije upravljanja memorijom u Viberu ćete naći u sledećem tekstu: https://help.viber.com/en/article/viber-storage-management

Za iOS operativne sisteme – funkcija će biti dostupna počevši od verzije 19.3.0 – dok je kod Android uređaja dostupna od verzije 19.4; u oba slučaja, funkcija je dostupna samo za korisnike mobilnih telefona.