Za razliku od iOS-a, gde je Apple jedina opcija, jedna od najboljih stvari kada je Android operativni sistem u pitanu je zaista velik izbor proizvođača i modela pametnih telefona. Međutim, kada zaista dođe vreme da zamenite vaš stari uređaj novim onda to bogatstvo opcija može otežati izbor.

Ako ne znate odakle da počnete u traganju za novim modelom, evo nekoliko predloga za kupovinu Android mobilnog telefona u 2023. godini. Modele koje ćemo predstaviti su cenovno iznad proseka, ali ako vam to predstavlja problem možete vaš stari uređaj ponuditi firmama koje rade otkup telefona, a dobijeni novac uložiti u novi model i tako smanjiti ulaganje.

#1 Samung Galaxy S23 Ultra

Ovaj Samosung-ov model dolazi sa najnovijim korisničkim interfejsom One UI 5.1. Zadivljujući AMOLED ekran od 6,8 inča rezolucije 3088×1440 piksela ima oko 16 miliona nijansi boja i maksimalnu brzinu osvežavanja od 120Hz. Procesor je Qualcomm Snapdragon 8 Gen2 sa 3.2 GHz, jedan od najboljih uzimajući u obzir sve modele Android telefona.

Osim ekrana, jedna od glavnih karakteristika ovog modela je sistem kamera. Uređaj ima zadnju četvorostruku kameru. Glavna kamera je od čak 200MP, dok je ultraširoka od 12MP. Samsung Galaxy S23 Ultra takođe ima i telefoto ili periskopsku kameru od 10MP i senzor od 10MP za 3x optički zum. Ovaj sistem kamera može da snima oštre i detaljne fotografije pri različitim nivoima osvetljenja. Što se tiče video zapisa, moguće je snimati u 8K rezoluciji. Prednja kamera ima 12 MP što je odlična stvar za one koji prave puno selfija.

Povezana vest:  Međunarodni dan privatnosti - Srbima najvažnija bezbednost podataka

Ne treba zboraviti bateriju od 5000mAh koja ima više nego dovoljno snage da izdrži celodnevnu intenzivnu upotrebu. Na kraju, rekli bismo da je ovo odličan Android model za one ljude koji uživaju u zabavi na vrhunskom ekranu i koji prave veliki broj fotografija i video zapisa. Uređaj je predstavljen pre oko dva meseca u Barseloni a njegova cena se kreće u rasponu od oko 1250 evra pa naviše.

#2 Google Pixel 7

Google Pixel 7 spada u onu grupu pametnih telefona koji imaju najbolje usklađen odnos cene i kvaliteta. Iako mislimo da bi nova generacija Google-ovih pametnih telefona mogla biti malo bolja što se tiče karakteristika, i sedmica je, barem za sada, ostavila solidan utisak.

Sistem kamera je jedan od glavnih karakteristika ovog mobilnog aparata. Telefon ima dvostruku zadnju kameru koja koristi superiornu Google-ovu AI tehnologiju za obradu slike. Glavna kamera je od 50MP dok je širokougaona od 12MP. Prednja ili selfi kamera je od “samo” 10,8MP. Uređaj ima dijagonalu od 6,3 inča a rezolucija AMOLED ekrana je nešto niža od prethodno predstavljenog modela i iznosi 2400×1080 piksela, ali opet omogućava više nego prijatno iskustvo gledanja. Čispset je Google Tensor G2 sa petonanometarskom izradom i brzinom od 2,85 GHz.

Povezana vest:  Praznična Vip postpejd i pripejd ponude

Što se tiče baterije na Google Pixel 7 modelu, ona je takođe vredna pažnje. Kapacitet joj je 4355mAh i može trajati gotovo čitav dan pri intenzivnoj upotrebi telefona. Manje zamerke na ovaj Google-ovog modela mogu biti nemogućnost ubacivanja microSD kartice i nedostatak priključka za slušalice.

U zavisnosti od karakteristika, cena ovog modela se kreće već od oko 550 evra pa naviše. Ovo je relativno jeftina opcija u odnosu na ostala dva modela koja predstavljamo u ovom tekstu. U slučaju da vam nedostaje nešto novca, u Google pretragu ukucajte otkup telefona Beograd, i potražite servise i firme koje otkupljuju stare modele mobilnih aparata. Oni će vam ponuditi određenu svotu novca za vaš stari uređaj, koju možete iskoristiti ako želite da kupite ovaj odličan pametni telefon.

Povezana vest:  Majkrosoft nudi nageradu onome ko iskopira Vindouz

#3  Xiaomi 13 Pro

Xiaomi 13 Pro, koji je naslednik serije Xiaomi 12T je vrhunski pametni telefon sa zadivljujućim ekranom, moćnom specifikacijom i odličnim sistemom kamera. Veličina AMOLED ekrana je 6,7 inča i ima rezoluciju od 3200×1440 piksela. Dolazi u varijantama od 8GB i 12GB RAM-a i 128GB, 256GB i 512GB interne memorije a pokreće ga Qualcomm Snapdragon 8 Gen2, isti procesor kao i kod prethodno opisanog samsungovog modela. U verziji od 12GB+256GB ovaj model će vas koštati oko 1300 evra. Verzije Xiaomi 13 i Light su značajno jeftinije.

Što se tiče zadnjeg sistema kamera, on je trostruk i sastoji se od glavne, telefoto i utraširoke kamere, od kojih svaka ima po 50MP. Prednja ili selfi kamera je od neverovatnih 32MP.

Baterija je nešto manjeg kapaciteta u odnosu na Samsungov model koji smo predstavili i ima 4820mAh. Ima mogućnost ultrabrzog i wireless punjenja.

Ovo su bila tri pametna telefona koja smo analizirali za vas, a za koja mislimo da zavređuju pažnju. Verovatno spadaju u kategoriju nešto skupljih ali svakako postoje i njihove Light odnosno jeftinije verzije.

Foto: Andrey Matveev on Unsplash