Ovaj telefon poseduje veoma moćne performanse, kao što su: baterija velikog kapaciteta sa brzim punjenjem koja se neće isprazniti tokom gledanja vašeg omiljenog video sadržaja; selfi kamera od 32MP za savršene blistave selfije; unapređenu AI kameru od 50MP za neograničene mogućnosti fotografisanja; ogromnu memoriju i brz procesor. A osim svega toga, ono što ga posebno izdvaja je njegov ekran koji će vam pružiti potpuno uživanje.

Spark 10 Pro poseduje 6.8“ FHD displej sa 90Hz osvežavanjem ekrana, visoke rezolucije i DCI-P3 gama boja, će vam omogućiti doživljaj kao da ste u bioskopu.

Povezana vest:  Novi “Imaging Edge” softver poboljšava mobilnu konekciju i povećava kreativne mogućnosti Sony fotoaparata

Ukoliko putujete negde, moći ćete da se zabavite jer 5000mAh super baterija i brzo punjenje omogućava sate gledanja video sadržaja, bez brige da ćete biti prekinuti usled pražnjena baterije.

Ekran nije AMOLED, već IPS LCD (In-Plane Switching Liquid Crystal Display) koji koristi tečne kristale, gde se jedan piksel sastoji od jedne tačke kristala i predstavlja izvor svetlosti. Na taj način, svetlost koja prolazi kroz tečni kristal je kontrolisana kako bi neke boje mogle da prođu a neke ne. Za svaku pohvalu je dubina crne boje koja se oslikava na ekranu i nećete ni primetiti da ispred vas nije AMOLED. Čak i kao takvo rešenje, neće vas nikad izneveriti.

Povezana vest:  Huawei predstavio Ascend G7 i Ascend Mate7

Prikaz je bistar i oštar, a ukoliko ste izloženi direktnom suncu, telefon će i dalje biti upotrebljiv i moći ćete ga koristiti i dalje.

Cenovni rang kome pripada Spark 10 pro je takav da je teško očekivati rezolucije iznad HD+, ali ovaj uređaj vam to omogućava i nudi na raspolaganju Full HD+.

Ono što je jedna od opcija na raspolaganju, je mogućnost uštede baterije ukoliko displej podesite na 60 Hz, odnosno ukoliko izaberete automatsku kontrolu brzine u podešavanjima telefona. Kako bi omogućila stabilnu mrežu i idealan rad, tu je integrisana AI funkcija koja optimizuje korišćenje resursa u datom trenutku.

Povezana vest:  Nova ultra tanka i lagana radna stanica iz kompanije Dell

Cena i dostupnost

SPARK 10 Pro je dostupan u maloprodajnim lancima Yettel, Gigatron i Tehnomedia prodavnicama, po maloprodajnoj ceni od 23.339 RSD.