Kultni bend Love Hunters će promovisati album “Mother Mono Father Demo” koncertom u Zappa Bazi u četvrtak, 14. decembra od 21 čas. Muzička podrška u vidu predgrupe biće bend Crna lista.

Nakon osam godina izdavačke pauze grupa Love Hunters objavljuje novi, osmi studijski album. Reč je o grupi koja je tokom devedesetih relativno brzo uspela da skrene pažnju šire muzičke javnosti intrigantnim tekstovima a pre svega specifičnim izrazom njenog frontmena Milana Mumina.

Album „Mother Mono Father Demo“ dolazi u trenutku temeljnog redefinisanja kompletnog izraza grupe Love Hunters. Između dva izdanja Mumin je objavio dva solo albuma u Americi, snimio je igrani film „Love Hunter“ i dva dokumentarca o bendu a objavljeni su lajv album i DVD.

Povezana vest:  Vlado Georgiev posle šest godina objavljuje novi album

“Ovo je, svakako, album koji smo kao bend dugo čekali. Posle nekoliko neuspelih pregovora sa nekoliko izdavačkih kuća, on konačno izlazi za kuću Mascom i to na vinilu, što nam je bilo i najbitnije,” izjavio je Milan Mumin povodom izlaska albuma.

Na novom albumu Huntersi nastupaju u standardnoj postavi: dve gitare, bas, bubanj i glas. Pored nekoliko pesama koje već izvode na koncertima, istakli su se neki favoriti poput numera „IFL“, „The Aunt“ ili „New Baby Overdose“. Bend sa velikim nestrpljenjem očekuje koncert u Beogradu rekao je Mumin i dodao:

Povezana vest:  Lexington bend: Zagrevanje pred koncert na Stadionu

“Dugo nismo imali solistički koncert u Beogradu. Veoma se radujemo. Beogradska publika je uvek bila posebna i nama, uz novosadsku i zrenjaninsku, veoma draga! Kad se tome pridoda i ovaj divan povod, sve je super!”

Po rečima Milana Mumina album „Mother Mono Father Demo“ zauzima posebno mesto u njegovoj karijeri, prvenstveno zbog nekoliko atipičnih pesama za Hunterse.

Povezana vest:  Britney se udaje krajem godine?

Izdanje novog albuma “Mother Mono Father Demo” na vinilu je dostupno u pretprodaji do 17. novembra.

Poseban paket za fanove, karta + LP, dostupan je na mascom.rs. Karte za beogradski koncert su u prodaji na tickets.rs gigstix.com, kao i u Zappa Baru (Kralja Petra 41).