Praznici su pred nama, a mnogi od vas već razbijaju glavu pokušavajući da smisle šta da kupe svojim najdražima. Dakle, kako da izaberete najbolji poklon za ljubitelje tehnologije? Bilo da su zaljubljenici u fotografiju, putovanja ili vole da igraju video-igre u slobodno vreme, imamo neke ideje za praznične poklone koji će im se sigurno dopasti.

Ako tražite nešto univerzalno, razmislite o prenosivom disku. U eri široko rasprostranjene digitalizacije i medija visoke definicije, ovo je poklon koji će biti koristan u mnogim situacijama. Ovde bi Samsung SSD T9 mogao biti odličan izbor. Uz kapacitet od 1 TB, 2 TB ili 4 TB, može da skladišti stotine video-zapisa, fotografija i sve bitne datoteke, dok brzina sekvencijalnog čitanja/upisivanja do 2.000 MB/s omogućava slanje čak 4 GB snimaka u Full HD rezoluciji za oko dve sekunde.

Vredi pomenuti da je to eksterni disk sa USB-C konektorom, što ga čini kompatibilnim sa većinom uređaja, tako da skoro svako može da mu nađe namenu. Idealan je za osobe koje rade na više računara i šalju mnogo datoteka između njih, na primer, kod kuće i na poslu – ali je takođe odlično rešenje za arhiviranje najdragocenijih uspomena ili samo praktičan uređaj za nošenje kada mnogo putujete.

Povezana vest:  Sajber kriminalci ciljali najmanje 400 industrijskih organizacija za fišing napade

Kada već pominjemo putovanja, dobro je uhvatiti zanimljive trenutke dok istražujete svet. Ako među vašim najmilijima ima putnika, sigurno će biti zadovoljni novom SD karticom za foto-aparat koja će im omogućiti da sačuvaju stotine fotografija. Odličan izbor bi bila Samsung EVO Plus SD kartica kapaciteta 32 GB, 64 GB, 128 GB ili 256 GB, koja će odgovarati svačijim potrebama. Brzina prenosa datoteka od 130 MB/s će korišćenje učiniti još prijatnijim.

Povezana vest:  Uživajte duže u muzici uz novi Sony Walkman® serije E

Oni koji očekuju još veću brzinu od svoje opreme obožavaće Samsung PRO Plus SD karticu. Uz kapacitete od 64 GB, 128 GB, 256 GB ili 512 GB, brzinu sekvencijalnog čitanja do 180 MB/s i brzinu sekvencijalnog upisivanja do 130 MB/s, čini savršen poklon za svakoga ko voli fotografiju ili video-montažu.

Kada je u pitanju poklon za dete ili mlađu sestru ili brata, razmislite o internom SSD disku. Verovatno ste načuli kako pričaju o tome da žele novi računar ili kako su njihove omiljene video-igre prespore. Kupovina novog računara je skupo ulaganje, ali jednostavna zamena diska može dati iznenađujuće rezultate bez trošenja previše novca.

Ako im poklonite SSD disk kao što je Samsung 870 EVO, sa brzinom sekvencijalnog čitanja do 560 MB/s i brzinom sekvencijalnog upisivanja do 530 MB/s, to će im ubrzati prenos podataka četiri puta (u poređenju sa HDD diskovima).

Povezana vest:  Samsung najavio Galaxy A

A ako računar podržava NVMe interfejs, onda Samsung SSD NVMe 990 PRO, sa brzinom sekvencijalnog čitanja do 7.450 MB/s i brzinom sekvencijalnog upisivanja do 6.900 MB/s, može da poboljša performanse skladištenja podataka skoro 12 puta. To znači da će se njihove omiljene video-igre učitavati mnogo brže, a dodatni prostor za skladištenje će im pružiti lagodnost čuvanja svih važnih stvari na jednom mestu.

Fotografija, video-igre ili tehnologija – šta god da vole vaši najdraži, mogućnost da bezbrižno i pouzdano čuvaju najdragocenije uspomene ili se bave hobijem sigurno će biti odličan poklon u kome će uživati godinama.