Ulaznice za baletski spektakl „Krcko Oraščić“ u izvođenju „Ukrajinskog klasičnog baleta“, koji će prvi put igrati pred beogradskom publikom, su rasprodate deset dana pre zakazanog nastupa 19. decembra u MTS Dvorani.

Inače, isto se dešava u svakom gradu gde nastupaju, a organizatori imaju problem da obezbede dovoljno termina za izvođenje ovog baletskog remek dela. A zašto je tako, s obzirom da se ova predstava nalazi i na redovnom repertoaru pozorišta koja imaju baletsku scenu?

Povezana vest:  Savremeni ljubavni roman "Bekstvo u Kornvol" u prodaji

Više je razloga za vanredno interesovanje koje izaziva ovo posebno izvođenje klasičnog baleta, u kome su sa muzikom Čajkovskog savršeno uklopljeni elementi moderne koreografije. Glavne uloge nose izvanredni solisti Larysa Hrystal i Yago Gonzaga, koji iza sebe imaju briljantne karijere i brojne nagrade za svoja izvođenja širom sveta. Tradicionalna koreografija legendarnog Valerija Petroviča Kovtunova je, osim koreografski, nadograđena unikatnim scenografskim i rediteljskim rešenjima, imponzantnim dekoracijama i kostimima, koji daju novu dimenziju klasičnom izvođenju baletske predstave. Jednostavno publika u dvorani se oseća kao da se zaista nalazi u zimskoj bajci.

Povezana vest:  Novi nastavci "Instrumenata smrti" u izdanju Čarobne knjige

Upravo tako se osećalo više od 25.000 ljudi koji su prisustvovali izvođenju „Krcka Oraščića“ u rasprodatim dvoranama širom regiona.

Iako već godinama predstave „Ukrajinskog klasičnog baleta“ izazivaju veliku pažnju na svetskoj baletskoj sceni, beogradska publika je tek sada, zahvaljujući organizatoru ARTentainment, dobila priliku da uživa u njihovim spektakularnim predstavama. Zato će se, zbog svih koji su propustili ovu priliku, trupa vratiti u MTS Dvoranu 5. marta 2024. godine kada će igrati „Labudovo jezero“, a karte se već mogu kupiti na blagajni i preko sajta mtsdvorana.rs

Povezana vest:  „Mefisto” na sceni Srpskog narodnog pozorišta u Evropskoj prestonici kulture

Foto:  Željko Puhovski