GALAXY_S_II_Lifestyle_Image

Smart telefoni i videoigre zbližavaju decu i roditelje

Igranje video igara i korištenje smart telefona pomaže roditeljima i deci da se zbliže, navodi se u novom istraživanju.

Četiri od pet roditelja opisalo je igranje videoigara sa njihovom decom kao „kvalitetno vreme“, dok 32 posto roditelja igra videoigre sa decom svaki dan.

Više od 3.000 roditelja učestvovalo je u anketi Univeziteta Goldsmiths i kompanije za videoigre PopCap. Tako je 22 posto mama i očeva kazalo je da je igranje kompjuterskih igara pomoglo njihovoj deci da razviju bolje razumevanje tehnologije.

Povezana vest:  Lenovo predstavio nove inovativne uređaje na CES 2017 sajmu

Studija je pokazala da i deca stara dve godine znaju se koristiti smart telefonima i ostalim tablet uređajima.

Četvrtina ispitanih roditelja (27 posto) kazala je da deca od njih posuđuju smart telefone i tablete kako bi igrali videoigre na njima.

Mnoge bake i dede otkrili su da igraju videoigre sa svojom unučadi kako bi se što bolje zbližili sa njima.

Povezana vest:  Samsung Gear VR dostupan u Srbiji

-Ova studija je važna jer otkriva društvene pogodnosti igranja video igara – izjavio je Tomas Chamorro-Premuzic sa Univerziteta Goldsmiths.

-Prethodna istraživanja odnosila su se samo na individualne efekte videoigara, ali u dobu društvenih online igara one igraju važnu ulogu u unapređivanju društvenih odnosa. Činjenica je da roditelji i bake i dede koriste videoigre kako bi se povezali sa svojom decom i unučadi, i to uspešno, što sugeriše da videoigre mogu unaprediti društvene veštine i ključno doprineti dobrom roditeljstvu, a i razvoju deteta – zaključio je Chamorro-Premuzic.

Povezana vest:  HONOR snagom tehnologije transformiše čuveni kulturni spomenik