Ericsson

Ericsson nagradni konkurs

Treću godinu za redom kompanija Ericsson održaće međunarodno takmičenje “Ericsson Application Awards”.  Ericsson želi da nagradi inovacije i ostvari viziju „Umreženog društva“, u kome će do 2020. biti 50 milijardi povezanih uređaja.

Tema ovogodišnjeg takmičenja je „Umreženo društvo“.  Pravo učešća na “Ericsson Application Awards 2012” imaju svi student kao i zaposleni u malim i srednjim kompanijama (do 100 zaposlenih) koje posluju u telekomunikacionom sektoru.
Učesnici su pozvani da se takmiče na međunarodnom nivou i da predstave nove ideje. Cilj takmičenja je da se razvije aplikacija na Android platformi, koja odgovara temi konkursa. Sama aplikacija mora da omogući da bilo pojedinac ili grupa korisnika dobiju efikasniji pristup informacijama i da ima društveni karakter. Takođe, preduslov za sve učesnike je da prilikom njene izrade koriste barem jednu aplikacija iz Ericsson API (Application programming interface) laboratorije.
Ericsson je kreirao takmičenje kako bi dao svoj doprinos razvoju tržišta i podigao doživljaj korišćenja pametnih telefona na Android platformi na viši nivo. Pored toga, Ericsson želi da pruži mogućnosti za inovacije i saradnju sa programerima širom sveta.
Novčana nagrada za prvoplasirani tim, u obe kategorije, je 15.000 evra, odnosno 10.000 evra za drugoplasirani uz poklon telefone kompanije Sony Ericsson, koja aktivno pruža podršku takmičenju. Trećeplasiranom timu pripašće nagrada od 5.000 evra.
Registracija je već počela! Prva opciona faza završena je sa preko 200 prijavljenih takmičara i timova. Tema prve i druge opcione faze je „Aplikacije za dobrobit društva“. Prijavljivanje za drugu opcionu fazu počinje 7. novembra.
Prijavljivanje učesnika za finalnu fazu takmičenja otvoreno je do 28. februara 2012, dok će pobednici biti proglašeni i nagrađeni na specijalnoj svečanosti, koja će biti održana u maju 2012.
Više informacija dostupno je na sledećoj adresi: www.ericssonapplicationawards.com, kao i na www.facebook.com/ericsson.application.awards.
Povezana vest:  Samsung istražuje svet mobilne virtuelne stvarnosti uz Gear VR