nokia-c5„Pametni“ telefon Nokia C5 na tržištu u drugom kvartalu 

Kompanija Nokia saopštila je da je danas predstavila novi model „pametnog“ telefona optimizovan za korišćenje društvenih mreža i razmenu podataka, Nokiu C5, koji bi na većini tržišta trebalo da se pojavi u toku drugog kvartala ove godine. Nokia C5, sa direktnim pristupom omiljenim kontaktima pozicioniranim na početnom ekranu uređaja i osveženim Facebook statusima vidljivim iz imenika, omogućuje korisnicima da budu u kontaktu sa osobama koje su im najznačajnije. 
-Pristup stranicama društvenih mreža, kao što su ‘Fejsbuk’ i ‘Majspejs“ brz je i jednostavan, dok su instant poruke i nalozi elektronske pošte iz ‘Ovi mail’ servisa i drugih dobavljača ove usluge dostupni preko Nokia mesidžing usluge – navedeno je u saopštenju. 
Taj model telefona poseduje kameru rezolucije 3.2 megapiksela, kao i karticu kapaciteta dva gigabajta (GB) koja dolazi uz uređaj, ali i sposobnost za ultra brzi prenos podataka za olakšano slanje i razmenu fotografija i video sadržaja sa raznim on-lajn zajednicama. 
Nokia C5 sadrži i najnoviju verziju Ovi mapa sa besplatnom navigacijom za vozače i pešake, a uključuje i mogućnost razmene podataka o lokaciji sa prijateljima na Fejsbuk mreži. 
Korisnicima je omogućena i brza pretraga Interneta i jednostavan pristup omiljenim Internet stranicama, Ovi music servisu i nizu aplikacija koje su ponuđene preko Ovi store servisa. Očekivana maloprodajna cena Nokie C5, bez taksi i poreza, iznosi 135 evra.

Povezana vest:  Logitech predstavio novu generaciju zvučnika