Svetska premijera novog modela Volkswagen Sharan u Ženevi 

SharanBlueMotion_volkswagenNa predstojećem Međunarodnom sajmu automobila u Ženevi biće prikazana nova generacija Volkswagen Sharan, prvi put opremljena kliznim vratima u zadnjem delu, saopštio je danas Porsche Srbija, generalni uvoznik Volkswagena za Srbiju. 
Posetioci sajma, koji počinje sutra i traje do 14. marta, biće u prilici da vide novu generaciju tog „bestselera“, koji je prošle godine u Evropi prodat u više od 600.000 primeraka. 
U saopštenju se ističe da je Sharan iz 2010. godine unapređen u svakom pogledu. Nov je svaki deo unutrašnjosti i spoljašnjosti i celokupna tehnologija, uključujući TDI i TSI motore i sisteme prenosa. 
Vozilo u pogledu potrošnje goriva nudi najbolje performanse – sa 5,3 litara na 100 kilometara, Sharan 2.0 TDI sa 140 konjskih snaga (ks) ostvaruje manju potrošnju goriva u odnosu na bilo koji drugi MPV u ovoj klasi. 
Obeležje tog modela je i kompletan dizajnerski koncept koji obuhvata krajnje fleksibilan sistem sedišta (i do sedam lako podesivih sedišta), visok kvalitet i bezbednost, izmedu ostalog, sedam vazdušnih jastuka… 
Novina kod nove generacije Sharana je i adaptivna kontrola šasije i sistem regulacije nivoa, a to komforno višenamensko vozilo iz gornjeg B segmenta kreirano je za porodice sa dvoje ili više dece i za poslovne ljude koji prelaze veliku kilometražu i imaju potrebu za dodatnim prostorom. Pogon i upravljanje novim Sharanom je na istom nivou komfora i dinamične reakcije kao i kod Passata, a to vozilo, između ostalog, poseduje i veliki panoramski šiber i klima uređaj sa tri zone, što garantuje odlične uslove putovanja u bilo koje doba godine. 
Dostupan u Trendline, Comfortline i Highline verzijama, čak i osnovni model Sharana je opremljen poluautomatskim klima uređajem i radio/CD sistemom, navodi se u saopštenju i dodaje da će treća generacija tog MPV ponovo biti dostupna sa pogonom na četiri točka.

Povezana vest:  Nova Astra Sports Tourer stigla u Srbiju