Budući da je Car Show otkazan, Hyundai Srbija predstavlja nove modele na tržištu Srbije, Sonatu, Venue i Kona hybrid u Hyundai salonu u Beogradu i online, na web site-u i društvenim mrežama. Novi modeli, svaki u svom segmentu, donose inovacije na polju bezbednosti, udobnosti i dizajna.

U segmentu limuzina, Hyundai ponosno predstavlja svoj novitet – Sonatu. Ono što ovaj model drži na visokoj poziciji u klasi je izuzetan komfor i bezbednost bez premca. Tu pre svega treba pomenuti Hyundai SmartSense koji obuhvata sve najsavremenije napredne bezbednosne sisteme pomoći vozaču. ADAS štiti vozača funkcijama poput Pomoći za praćenje vozne trake i Pomoći za bezbedan izlazak iz vozila, neprekidno “nadgleda” vožnju i radi tiho u pozadini skenirajući znakove na putu, a tu je i Sistem pomoći za detekciju u mrtvom uglu. Sa druge strane, karoserija je najkruća do sada, ali i za 24 kilograma lakša i tiša od modela prethodnih generacija. To obezbeđuje da Sonata ispunjava, a u mnogim slučajevima čak prevazilazi, najstrože standarde testiranja bezbednosti koji se sprovode u svetu.

Povezana vest:  Meriva, Mokka i Klaudjia -savršeni Opel partneri iz Nemačke

Kada su u pitanju SUV modeli, Hyundai predstavlja svoj novi Venue, ekonomični urbani model, koji zbog izuzetno atraktivnog dizajna, raspoloživih boja i samog koncepta vozila, predstavlja jedinstven spoj stilizovanog i sportskog modela. Zahvaljujući naprednim karakteristikama sistema upravljanja vožnjom, tri režima vožnje i tri režima 2WD trakcije koji mogu biti intuitivno izabrani jednim pritiskom na dugme, ovaj model pored odličnog “snalaženja” u gradu može biti adekvatan saputnik i za zahtevnije terene. Po pitanju bezbednosti, sistem vazdušnih jastuka visoke tehnologije detektuje prisustvo putnika i stepen jačine udara kako bi aktivirao vazdušne jastuke u sudaru, dok njegov Napredni sistem pomoći vozaču radi na sprečavanju nezgoda.

Povezana vest:  SAAB zatražio zaštitu u bankrotsvu



Ono u čemu Hyundai uzima primat i što globalno predstavlja njegov najznačajniji strateški pravac je razvoj hibridnih i električnih vozila. Najnoviji u ovoj klasi automobila, dostupan na našem tržištu, je KONA Hibrid, koji kombinuje moderan dizajn sa izuzetnom efikasnošću u potrošnji goriva (3.9l/100km), a sve to bez punjenja baterije i menjanja ustaljenih vozačkih navika. Zavisno od situacije u vožnji, hibridni pogonski sistem se prebacuje između konvencionalnog motora i elektromotora, a ponekad koristi oba motora istovremeno. Zajedno pružaju snagu od 105 KS, a kao deo regenerativnog kočionog sistema, elektromotor takođe pomaže u usporavanju auta, puneći beteriju tako da vozač to ne mora da radi.

Povezana vest:  Specijalna akcija u PSC Komnenović: Za kupovinu Opel Corse na poklon dobijate četiri zimske gume!