11. GALAXY S III_AllShare Cast_W

Samsung predstavlja GALAXY S III – smart telefon dizajniran po meri čoveka a inspirisan prirodom

Kompanija Samsung Electronics Ltd, globalni lider u oblasti digitalnih medija i tehnologija digitalne konvergencije, predstavila je treću generaciju linije GALAXY S – model GALAXY S III. Dizajniran po meri čoveka, a inspirisan prirodom, model GALAXY S III jeste telefon koji vam prepoznaje glas, razume vaše namere i dopušta vam da sa drugima odmah i lako podelite trenutak.

Ovaj elegantni i inovativni smart telefon poseduje poboljšanu inteligenciju što olakšava svakodnevni život. Sa modelom Samsung GALAXY S III možete da pregledate sadržaje kao nikada ranije, na HD Super AMOLED displeju uređaja od 4.8 inča. Kamera od 8MP i sekundarna prednja kamera od 1.9MP nude korisnicima čitav splet inteligentnih funkcija, kao i opcije koje su povezane sa prepoznavanjem lica, što omogućava da svaki trenutak bude odmah i lako ovekovečen. Samsung GALAXY S III pokreće platforma Android 4.0, Ice Cream Sandwich, koja je mnogo praktičnija i uz poboljšane mogućnosti korišćenja olakšava život. Opremljen intuitivnom tehnologijom, GALAXY S III nudi jedinstveno personalizovano mobilno iskustvo koje ne pristaje ni na kakve kompromise.

„Modelom GALAXY S III, Samsung je maksimalno uvećao prednosti za potrošače jer je napravio spoj superiornog hardvera sa većim mogućnostima korišćenja u jednom smart telefonu“, izjavio je Dž. K. Šin, predsednik i direktor poslovne jedinice za IT & mobilne komunikacije u kompaniji Samsung. „Dizajnom koji istovremeno omogućava ovom modelu da bude inteligentan bez imalo napora i intuitivno jednostavan, kreatori modela GALAXY S III su uzeli u obzir ljudske potrebe i sposobnosti. Ono zbog čega sam najviše ponosan jeste to što ovaj model pruža jedno od najbesprekornijih i najprirodnijih mobilnih iskustava u čijem se centru nalazi čovek, što otvara nove horizonte koji vam omogućavaju izuzetan život.“

Predstavljanmo prirodnu interakciju

GALAXY S III poboljšava interakciju između uređaja i korisnika. Dovoljno inteligentan da detektuje vaše lice, glas i pokrete, GALAXY S III se prilagođava svakom korisniku ponaosob kako bi omogućio još ugodnije i prirodnije iskustvo. Inovativnom funkcijom „Smart stay“, GALAXY S III prepoznaje način na koji koristite svoj telefon – na primer, prepoznaje da li čitate elektronsku knjigu ili pretražujete po internetu – tako što prednja kamera detektuje vaše oči, a samim tim displej telefona ostaje osvetljen kako biste mogli da nastavite da uživate u pregledanju sadržaja.

GALAXY S III poseduje funkciju „S Voice“, napredni korisnički interfejs za prepoznavanje jezika, koji sluša i reaguje na vaše reči. Pored toga što dopušta pretraživanje informacija i bazičnu komunikaciju na relaciji uređaj-korisnik, S Voice predstavlja moćne funkcije u pogledu komandi i upravljanja uređajem. Kada se oglasi alarm na vašem telefonu, a potrebno vam je više sna, dovoljno je da kažete svom GALAXY S III „Snooze“ – „Dremanje“. Takođe, možete da koristite S Voice kako biste puštali omiljene pesme, utišavali ili pojačavali zvuk, slali tekstualne poruke i elektronska pisma, organizovali svoj raspored ili za automatsko aktiviranje kamere i fotografisanje.

Povezana vest:  Počinje Bubble Cup 14

Pored toga što može da prepozna vaše lice i glas, GALAXY S III razume vaše pokrete i omogućava  maksimalne mogućnosti korišćenja. Ako razmenjujete poruke sa nekim, pa odlučite da ga pozovete, jednostavno prislonite telefon na uvo i opcija „Direct call“ će pozvati broj te osobe. Sa opcijom „Smart alert“ GALAXY S III će vas poštedeti muke jer će registrovati sve propuštene pozive i poruke – vaš telefon će vibrirati da vas obavesti da imate propuštene pozive i poruke kada ga uzmete posle neke pauze u korišćenju.

5. GALAXY S III_S Beam_Paring_W

Jednostavno i trenutno deljenje sadržaja

Samsung GALAXY S III je mnogo više od personalnog uređaja u kom može da uživa jedan korisnik – to je uređaj koji traži od vas da delite sadržaje sa drugima i da doživite sve prednosti smart telefona zajedno sa porodicom i prijateljima, bez obzira na to gde se nalazite. Sa novom funkcijom „S Beam“, GALAXY S III nudi poboljšanje opcije Android™ Beam, jer omogućava da se video zapis od 1GB objavi za tri minuta, a audio zapis od 10MB za dve sekunde jednostavnim dodirom drugog GALAXY S III telefona, bez ikakvog Wi-Fi ili drugog mobilnog signala. Funkcija „Buddy photo share“ takođe omogućava da sa prijateljima lako i u istom trenutku podelite fotografije, direktno sa kamere ili iz foto galerije.

Što se tiče funkcije „AllShare Cast“, ona omogućava korisnicima da bežično povežu svoj GALAXY S III sa televizorom kako bi istog trenutka prebacili sadržaj smart telefona na veći displej. Funkcija „AllShare Play“ se takođe može koristiti za trenutno deljenje svih formata i datoteka između GALAXY S III i vašeg tablet računara sa DLNA podrškom, personalnog računara i televizora bez obzira na udaljenost između tih uređaja. U okviru opcije „AllShare Play“ nalazi se i funkcija „Group Cast“ koja vam omogućava da delite ekran sa više prijatelja u okviru iste Wi-Fi mreže. Možete istovremeno da komentarišete i beležite promene sa svojim kolegama, što će vam pružiti pravi doživljaj deljenja u realnom vremenu na vašem uređaju. Instalirana aplikacija „Dropbox“ nudi još pogodnije iskustvo deljenja jer će vam omogućava besplatan prostor za skladištenje podataka od 50GB tokom dve godine, i to ne samo za slike i muzičke datoteke, već, od sada, i za video sadržaje. Model GALAXY S III, omogućava da se sadržaji koji se učitaju na Dropbox automatski sinhronizuju na drugim uređajima. Takođe, datoteke se mogu trenutno učitavati putem mreža podataka bez potrebe za WiFi pristupom.

Povezana vest:  Lenovo se vraća u školu sa novim laptopovima ThinkPad 11e

GALAXY_S_III_Product_Image_(3)Dizajn po meri čoveka sa beskompromisnim performansama

GALAXY S III ne nudi samo unapređene funkcije, već svojim dizajnom, prilagođenim čovrku, pruža ergonomsko i udobno iskustvo. Udoban u ruci i nežno zaobljen, ovaj model svojim prirodnim oblikom  i dizajnom po meri čoveka nudi jedinstven osećaj. Inspirisan prirodom, koncept dizajna se zasniva na kretanju energije u prirodi. U fizičkoj građi telefona GALAXY S III evocirani su elementi poput vetra, vode i svetlosti. U svojoj suštini, minimalistički dizajn odslikava se kroz glatke i nepravilne linije uređaja. U trenutku lansiranja, u ponudi će biti dve boje ovog uređaja „Plavi šljunak“ i „Mermerno bela“, a Samsung će naknadno predstaviti paletu dodatnih boja.

Sa HD Super AMOLED displejom od 4.8”, GALAXY S III nudi izuzetno živopisan doživljaj gledanja. Već tradicionalni Samsungov Super AMOLED displej je postao HD displej sa širim uglovima gledanja od 16:9. Kako bi pružio brže deljenje sadržaja i bolju konekciju, GALAXY S III nudi opciju spajanja Wi-Fi kanala, „Wi-Fi Channel Bonding“ koja udvostručava brzinu i protok Wi-Fi konekcije.

GALAXY S III, takođe, poseduje čitavu paletu dodatnih funkcija koje, na potpuno nov način,  poboljšavaju perfomanse i  korisničko iskustvo. Funkcija  „Pop up play“  vam omogućava da puštate video snimak bilo gde na ekranu dok istovremeno izvršavate druge zadatke, bez potrebe da zatvarate i ponovo puštate video snimke dok proveravate elektronsku poštu ili pretražujete internet. Kamera od 8MP poseduje brzinu zatvaranja blende bez zastoja, koja vam dopušta da slikate predmete i ljude u pokretu sasvim lako i bez ikakvog zastoja: jednostavno – ono što vidite je ono što slikate. Sa funkcijom „Burst shot“ koja trenutno slika dvadeset uzastopnih slika, i funkcijom „Best photo“ koja za vas bira najbolju od osam fotografija, GALAXY S III omogućava korisnicima nezaboravno iskustvo prilikom fotografisanja. Kada je u pitanju HD video snimak, moguće je snimati i sekundarnom prednjom kamerom od 1.9MP, koju možete da koristite da snimite sami sebe. Poboljšano pozadinsko osvetljenje će vam dodatno pomoći da eliminišete mutne delove na fotografijama koji nastaju kao posledica drmusanja, čak i pod lošim osvetljenjem.

Uz pomoć napredne tehnologije „Near Field Communication“ (NFC),  putem ovog uređaja moguće je i izvršiti plaćanje.  Gejmerski doživljaj je dodatno poboljšan opcijom „Game Hub“ koja nudi pristup brojnim društvenim igricama, dok opcija „Video Hub“ korisnicima donosi visokokvalitetne TV emisije i filmove. Uz to, Samsungov priključak „Music Hub“ nudi personalizovani servis za puštanje muzike. Priključci „Game Hub“, „Video Hub“ i „Music Hub“ će se u početku naći u ponudi u odabranim  zemljama, a ubrzo će se naći u ponudi na tržištima širom sveta.

Povezana vest:  Potrošači žele jednostavniju i unapređenu online kupovinu

Samsung GALAXY S III će se naći u prodaji od kraja maja u Evropi, pre nego što se pojavi na drugim svetskim tržištima.

Samsung GALAXY S III – specifikacije proizvoda:

Mreža

2.5G (GSM/ GPRS/ EDGE): 850 / 900 / 1800 / 1900 MHz

3G (HSPA+ 21Mbps): 850 / 900 / 1900 / 2100 MHz

4G (u zavisnosti od tržišta)

Displej

4.8 inch HD Super AMOLED (1280×720) displej

OS

Android 4.0 (Ice Cream Sandwich)

Kamera

Glavna (pozadi): kamera od 8 megapiksela sa autofokusom, blicom i zatvaračem bez zastoja, BIS

Sekundarna (napred): kamera od 1.9 megapiksela, HD snimanje @30fps sa zatvaračem bez zastoja, BIS

Video

Formati: MPEG4, H.264, H.263, DivX, DivX3.11, VC-1, VP8, WMV7/8, Sorenson Spark

Snimanje i plejbek: ful HD (1080p)

Audio

Formati: MP3, AMR-NB/WB, AAC/AAC+/eAAC+, WMA, OGG, FLAC, AC-3, apt-X

Dodatne funkcije

S Beam, Buddy photo share, Share shot

AllShare Play, AllShare Cast

Smart stay, Social tag, Group tag, Face zoom, Face slide show

Direct call, Smart alert, Tap to top, Camera quick access

Pop up play

S Voice

Burst shot & Best photo, Recording snapshot, HDR

Google™ mobilni servisi

Google Search, Google Maps, Gmail, Google Latitude

Google Play Store, Google Play Books, Google Play Movies

Google Plus, YouTube, Google Talk,

Google Places, Google Navigation, Google Downloads

Konektivnost

WiFi a/b/g/n, WiFi HT40

GPS/GLONASS

NFC

Bluetooth® 4.0(LE)

Senzor

Akcelerometar, RGB svetlo, digitalni kompas, Proximity, žiroskop, barometar

Memorija

16/ 32GB korisničke memorije (64GB raspoloživ uskoro) + mikro SD kartica (do 64GB)

Dimenzije

136.6 x 70.6 x 8.6 mm, 133g

Baterija

2,100 mAh

* Navedene specifikacije se mogu razlikovati na LTE verziji.

* Svaka funkcija, osobine, specifikacije i drugi podaci o proizvodu koji se nalaze u ovom dokumentu, uključujući i pogodnosti, dizajn, cenu, komponente, preformanse, dostupnost i mogućnosti podležu promenama bez prethodnog obaveštenja ili obaveze.

* Android, Google, Android Beam, Google Search, Google Maps, Gmail, Google Latitude, Google Play Store, Google Play Books, Google Play Movies, Google Plus, YouTube, Google Talk, Google Places, Google Navigation, Google Downloads jesu zaštićeni proizvodi kompanije Google Inc.