nokia_lumia_620_lime-green-front-and-back

Nokia predstavlja najnoviji smart telefon Nokia Lumia 620

 

Nokia je danas predstavila smart telefon Nokia 620, treći i cenovno najpristupačniji smart telefon iz porodice Windows Phone 8 telefona. Pored vodećeg modela Nokia Lumia 920 i Nokia Lumia 820 modela srednjeg ranga, Nokia Lumia 620 nudi zabavu, mladalački izgled i kompaktni dizajn.

Nokia Lumia 620 je napravljena korišćenjem nove tehnologije bojenja u dve boje pod imenom “dual-shot”, kojom se omogućuju varijacije upečatljivih boja i efekata tekstura. Ovom tehnikom dodaje se dodatni sloj obojenog, transparentnog ili sjajnog polikarbonata na osnovni sloj čime se dobija poseban osećaj dubine i spoja boja. Sa sedam različitih i zamenljivih maski za koje se korisnici mogu opredeliti, Nokia Lumia 620 može biti prilagođena svačijem ličnom ukusu i stilu.

“Nastavljamo da ostvarujemo strategiju dosezanja novih grupa kroisnika i novih tržišta,” kazala je Jo Harlow, izvršni potpredsednik odeljanja Nokia Smart uređaji. “Sa inovativnim dizajnom, najnoviji Windows Phone 8 sotver i prepoznatljivo kroisničko iskustvo koje dolazi od kompanije Nokia, kao što su Nokia Lenses aplikacija, ili Nokia mape i Nokia Music, Nokia Lumia 620 je vrlo konkurentan smart telefon u pristupačnoj cenovnoj grupi”

Povezana vest:  Prodaja kompjutera smanjena 14 odsto

Ovaj smart telefon sa modelima Nokia Lumia 920 i Nokia Lumia 820 deli ekskluzivna visokokvalitetna sočiva kamere koja pridodaju kreativni potencijal glavnoj kameri od 5 megapiksela i pomoćnoj, prednjoj, VGA kameri modela Nokia Lumia 620. Kinematografska sočiva dodaju jednostavne animacije statičnim fotografijama, dok Smart Shoot tehnologija stvara jedan, savršen snimak od više slika i čak uklanja neželjene predmete sa slike

Nokia Lumia 620 omogućuje najbolje iskustvu na svetu kada je reč o mapama i lokacijskim servisima koji uključuju Nokia Maps aplikaciju, Nokia Drive, Nokia Transport i ekskluzivnu Nokia City Lens. Nokia CIty Lens prikazuje informacije o lokalnim sadržajima prikazujući ih iznad zgrada koje se posmatraju kroz objektiv kamere.

Čineći jednostavnim uživanje u muzici, Nokia Music servis omogućuje besplatan striming numera, bez reklama i bez potrebe za registracijom ili pretplatom, uz mogućnost i preuzimanja plej-liste kako bi ih preslušavali u ofline režimu.

Zahvaljujuči NFC podršci, Nokia Lumia 620 se jednostavno može upariti sa bilo kojim NFC uređajem kao što su JBL PlayUp prenosivi zvučnik za Nokia uređaje. Jednostavnim dodirivanje ova dva uređaja, moguće je podeliti ili preuzeti sadržaje sa kompatibilnim uređajima ili obaviti sigurno plaćanje koristeći Wallet aplikaciju koja je dostupna za Windows Phone 8 operativni system.

Povezana vest:  Redline Challenge- veliko Canon takmičenje namenjeno fotografima amaterim

Windows Phone 8 operativni system na Nokia Lumia 620 telefonu nudi personalno iskustvo smart telefona. Podesive žive pločice (“Live tiles”) osvežavaju sadržaj direktno na početnom ekranu. Pločica “People” sažima informacije iz različitih imenika i društvenih mreža na jednom mestu, čineći jednostavnim da se ostane u kontaktu sa prijateljima ili podese kontakti grupa. Sa “Me” pločice, korisnici se mogu prijaviti na svojoj lokaciji, osvežiti statusi na društvenim mrežama ili chat servisima, saznati šta je novo i pratiti notifikacije koje se pojavljuju na mrežama kao što su Facebook, LinkedIn i Twitter. Windows Phone 8 uključuje i Xbox Live, Microsoft Office, 7GB online SkyDrive prostora i brže, bezbednije pretraživanje interneta sa Internet Explorer 10 pretraživačem.

Ove odlike i sposobnosti obezbeđuje Qualcomm Snapdragon S4 Plus procesor.

“Korisnici mogu da rade više omiljenih stvari kada odaberu mobilni uređaj koji koristi Qualcomm Snapdragon procesor,” kazao je Enrico Salvatori, viši potpredsednik i predsednik kompanije Qualcomm za Evropu. “Snapdragon S4 Plus processor je u srcu Nokia Lumia 620 telefona i omogućuje multi-tasking, pregledanje HD sadržaja i razmenu sadržaja pri velikoj brzini”

Povezana vest:  Nekoliko načina da zaštitite mobilni telefon od fizičkih oštećenja

Nokia Lumia 620 će biti dostupna u nizu boja* koje uključuju limeta zelenu, narandžastu, žutu, cijan, belu i crnu. Sa očekivanom cenom od 249 američkih dolara (ne uključujući takse i poreze) Nokia Lumia 620 će biti isporučivana od januara 2013. godine u Aziji, a potom u Evropi i Bliskom Istoku

* Dostupnost određenih boja zavisi od zemlje do zemlje

Nokia Lumia 620

Operativni Sistem

Windows Phone 8

Ekran

3.8-inčni TFT WVGA 800×480
ClearBlack

Baterija

1300 mAh

Procesor

1 GHz Dual Core Snapdragon™ S4

Kamera

Glavna: 5MP Autofocus, LED flash 

Prednja pmoćna kamera: VGA

Memorija

512MB RAM
8GB memorije (podrška za Micro SD do 64GB)
7GB slobodnog Microsoft SkyDrive prostora