Sony MDR ZX310APSuperioran zvuk, udobnost i sjajan stil: nove MDR-ZX i MDR-EX slušalice kompanije Sony

Da li ponekad želite da se potpuno prepustite omiljenom izvođaču sa vašeg plejera i uživate u muzici bez ometanja? Prolećna linija slušalica kompanije Sony vam donosi jedanaest potpuno novih MDR-ZX i MDR-EX modela, dizajniranih da omoguće udobnost tokom višečasovnog slušanja vaše omiljene melodije, a u isto vreme pruže dinamičan, snažan i jasan zvuk.
Određeni modeli iz ove ponude poseduju ugrađen mikrofon koji vam omogućava i da uživate u telefonskom razgovoru, dok su vam ruke potpuno slobodne.

MDR-ZX serija sa trakom za glavu

Luksuzne MDR-ZX750BN bežične slušalice kombinuju izvanrednu zvučnu izolaciju, funkciju potiskivanja buke i mogućnost povezivanja, uz pogodnosti bežičnog slušanja.
Udobne i lagane, MDR-ZX750BN slušalice lako reprodukuju snažan digitalni zvuk sa vašeg pametnog telefona, tableta ili bilo kog drugog uređaja koji podržava NFC tehnologiju. Jednostavno prislonite slušalice na vaš mobilni uređaj i bežična konekcija je uspostavljena istog momenta.
Jastučići prilagođeni ušima i drajveri od 40 mm obezbeđuju oštar zvuk sa širokim dinamičkim opsegom. Vaše audio iskustvo je poboljšano uz pomoć opcije potiskivanja buke, koja blokira i do 98 odsto zvuka koji dolazi iz spoljne sredine, dok u isto vreme štiti vaše uši tokom hladnijih dana. Ugrađena litijum-jonska dopunjiva baterija obezbeđuje i do 13 sati neprekinog bežičnog slušanja sa uključenom opcijom potiskivanja buke . Slušalice takođe imaju i ugrađen mikrofon, i tako dozvoljavaju da lako i brzo odgovorite na telefonski poziv dok ste u pokretu.
Dostojan naslednik neverovatno popularnog modela MDR-ZX300, tanak i lagan, model MDR-ZX310 nastavlja da poboljšava sve segmente koji su učinili njegovog prethodnika poznatim širom sveta. Ovaj model je savršen izbor za svakodnevno slušanje muzike sa sjajnim kvalitetom zvuka, a njegov jedinstveni dizajn omogućava lako odlaganje u putničku torbu. Drajver od 30 mm sa snažnim magnetima garantuje moćan bas, i čiste srednje i visoke tonove. Bez obzira da li ste napolju ili se jednostavno opuštate u svom toplom domu, cenićete savršeno uravnotežen zvuk koji pruža ovaj model, uz bilo koju vrstu muzike.
Još jedna atrakcija iz nove linije slušalica sa trakom za glavu je i model MDR-ZX610AP, koji je dostupan u četiri boje. Opremljene sjajnim 40-milimetarskim drajverima od neodimijuma, nove slušalice vam omogućavaju da svaku notu čujete izuzetno jasno i sa visokom osetljivošću. Ako ovaj model koristite zajedno sa vašim pametnim telefonom, besplatna Smart Key aplikacija – koja je dostupna za preuzimanje u Google Play online prodavnici – omogućiće vam da personalizujete funkcije za kontrolu poziva i reprodukciju muzike, kako bi bile baš po vašoj meri.

Povezana vest:  Samsung predstavio Internet 15.0 Beta

MDR-EX serija slušalica „bubica“

Linija slušalica „bubica“ kompanije Sony za proleće je predvođena modelom MDR-EX650AP. Moderan dizajn poseduje jedinicu drajvera od 12 mm, koji je osmišljen kako bi pružio još bolji kvalitet zvuka i veću udobnost.
Za izradu kućišta modela MDR-EX650AP korišćen je čvrst mesing, koji se koristi i za izradu truba, saksofona i drugih mesinganih instrumenta. Ova legura bakra i cinka je hvaljena od strane mnogih muzičara zbog svoje gustine, sjajnog izgleda i akustike, a pošto je teži od aluminijuma, zaustavlja i neželjene vibracije i rezonance kako bi osigurao čistu, bešumnu reprodukciju srednjih i visokih frekvencija. Slušalice imaju ugrađen mikrofon, koji omogućava korišćenje hands-free opcije.
Raznobojni modeli MDR-EX110 i EX15 predstavljaju pristupačan izbor, sa unapređenim kvalitetom zvuka. Dostupni su i u ‘AP’ verziji sa ugrađenim daljinskim mikrofonom za pogodno ćaskanje preko vašeg telefona.
Novi asortiman raznobojnih modela slušalica iz serija MDR-ZX i MDR-EX kompanije Sony će biti dostupne širom Evrope od aprila 2014. godine.

Povezana vest:  Canon-ova inovacija EOS R sistema susreće se sa APS-C formatom u dva nova hibridna fotoaparata, EOS R7 i EOS R10

Ključne specifikacije

Naziv modela

MDR-ZX750BN

MDR-ZX610AP

MDR-EX650AP

MDR-EX110AP

Izbor boja

Crna, bela

Crna, bela, crvena, plava

Mesing

Crna, bela, crvena

Tip slušalica

Zatvoren, dinamički

Zatvoren, dinamički

Zatvoren, dinamički

Zatvoren, dinamički

Način nošenja

Sa trakom za glavu

Sa trakom za glavu

Za unutrašnjost uha

Za unutrašnjost uha

Drajver (mm)

40 mm

40 mm

12 mm

9 mm

Magnet

Neodimijum

Neodimijum

Neodimijum

Neodimijum

Kapacitet snage

100 mW

1000 mW

100 mW

100 mW

Frekventni odziv

(A2DP) 20 Hz – 20.000 Hz (44,1 kHz sampling)

8 Hz –22.000 Hz (sa isporučenim kablom)

6 Hz – 25.000 Hz

5 Hz – 28.000 Hz

5 Hz – 24.000 Hz

Osetljivost

NC ON: 102 dB/mW sa isporučenim kablom

NC OFF: 101dB/mW sa isporučenim kablom

104 dB/mW

105 dB/mW

103 dB/mW

Impendacija

NC ON: 23 ohms sa isporučenim kablom

NC OFF: 50 ohms sa isporučenim kablom

40 ohms na 1kHz

32 ohms na 1kHz

16 ohms na 1kHz

Dužina kabla

1,2 m

1,2 m

1,2 m

Težina (približno)

230 g

170 g bez kabla

9 g bez kabla

3 g bez kabla

Isporučeni dodaci

Micro-USB kabl, kabl za povezivanje

Bubice: 4 veličine (SS,S,M,L), regulator kabla, torbica za nošenje

Bubice: 4 veličine (SS,S,M,L)

Za više informacija o širokom spektru slušalica kompanije Sony od slušalica sa trakom za glavu (MDR-ZX750BN, MDR-ZX610AP, MDR-ZX310AP, MDR-ZX310) do slušalica „bubica“ (MDR-EX650AP, MDR-EX450, MDR-EX450AP, MDR-EX110AP, MDR-EX15, MDR-EX15AP) molim vas posetite: www.sony.rs

Povezana vest:  Izabran pobednički video-spot konferencije „BlogOpen 2011“

[1] Slušalice sa opcijom potiskivanja buke smanjuju prodiranje zvukova iz okoline pružajući savršeno audio iskustvo. Ugrađeni mikrofon u svakoj slušalici radi na principu elektronskog kola kako bi stvorio suprotan zvučni talas, koji smanjuje vibriranje.