stefanek slavi
Davor Štefanek: Neću rvati na Gedži, spremam se za EP
 
Reprezentativac Srbije Davor Štefanek u minulom periodu se preporodio na strunjači, počeo je da niže rezultate za ponos i podsetio na starog Štefa, na momka koji je nizao uspehe na ino sceni i koga su se svi bojali kada ga dobije za protivnika.
Sada se Štefanek sa reprezentacijom nalazi na završnim pripremama u Zrenjaninu pred Memorijalni međunarodni turnir u grčko rimskom stilu “Ljubomir Ivanović – Gedža” koji je na program u subotu u Beogradu.
Posle dva odlična nastupa na turnirima u Zagrebu i Mađarskoj – Gran pri gde je Davor Štefanek bio ubedljivo prvi u kategoriji do 66 kilograma, ovoga puta “Štefica” će protivnike merkati sa tribina.
-Neću rvati  na Gedži u Beogradu za vikend ali ću biti na tribinama. Bio sam prvi na prethodna dva turnira tako da su mi rekli da sada odmorim I da se psiho fizički spremim za Evropsko prvenstvo u Finskoj – rekao je Štefanek.
Jedan od problema za Davora bio je višak kilograma.
-Imao sam problema kada sam morao da skidam na 60 kilograma ali sada je lakđe. Imamo odlične treninge i danas pred trening sam imao 69 kilograma što je odlično. Radimo odlično i spremni smo, kako za turnir u Beogradu tako i za Evropsko prvenstvo u FInskoj –rekao je Štefanek. 
Povezana vest:  ŠTEFANEK MENJA KATEGORIJU!, Nema konkretnog dogovora Štefaneka i Maksimovića