maksa_i_rajko_medalja

EP SRBIJA 2012

Aleksandar Veliki Maksimović spreman za Beogradsku arenu

 

Osvajač, sada već brojnih medalja sa velikih takmičenja i neizostavna karika u nacionalnom timu ali u beogradskom Partizanu Aleksandar Maksimović spreman je za predstojeće takmičenje u grčko rimskom stilu u Beogradskoj areni na skupu najboljih rvača pod svodovima Beogradske arene.

Popularni Hijena, kako Maksimovića zovu naporno je radio a na EP u Beogradu brani bronzanu medalju iz Hamburga (EP 2011).

Povezana vest:  SP LAS VEGAS, Franjković poražen na startu

– Trenirali smo baš dobro, kvalitetno! U Mađarskoj smo imali priliku da radimo sa rvačima iz Mađarske, Hrvatske, Češke, Slovačke i Izraela. To nam je mnogo značilo – veli Aleksandar Maksimović.

As Partizana zna kako recept za pobedu, pogotovou rodnom Beogradu. Pre pet godina, 2007. postao je evropski juniorski šampion u srpskoj prestonici.

– Pre toga sam imao kadetsku bronzu. Želeo sam zlato, znao sam da mogu, da sam spreman. Srećan sam što mi je to pošlo za rukom baš pred mojim narodom. Nema ništa lepše, nego kada uspeh možeš da proslaviš sa navijačima.

Povezana vest:  PRVA RVAČKA LIGA, Boško Kecman: Očekuju nas dva teška meča

Nekada „Mali Maksa“, a posle EP za juniore u Beogradu i Dortmunda „Aleksandar Veliki“, šampionat dočekuje kao zvanično treći u Evropi.

– Nikada neću da zaboravim taj dan. Bio sam najsrećniji na svetu. Mislio sam da letim, da mogu da dodirnem nebo! Od kako sam ušao u salu, odnosno počeo da se bavim rvanjem, sanjao sam o tome da osvojim medalju na Evropskom, ili Svetskom prvenstvu. Ali, Dortmund je iza mene. Sada je samo lepa uspomena. Sve misli su mi usmerene ka Beogradu!

Povezana vest:  PRELAZNI ROK U RSS, Angelov ponovo u Partizanu

Maksim cilj je jasan:

– Učiniću sve da osvojim medalju na domaćem terenu. Želim da se radujem uz moju publiku – kaže Maksimović.