NX mini Pink5„Imajte stila, slikajte najbolje“ sa novim Samsung NX mini SMART fotoaparatom

Kompanija Samsung Electronics Ltd. danas je najavila da će lansirati NX mini, najtanji i najlakši fotoaparat na svetu sa promenljivim objektivom. Prenosivi i elegantni dizajn NX mini SMART fotoaparata, uz izuzetan kvalitet slike čini ga pravim izborom aparata za odličnu fotografiju, jer dopušta korisnicima da ovekoveče posebne trenutke u neverovatnim detaljima. Sa mogućnostima NFC i Wi-Fi povezivanja, korisnici mogu da prave impresivne snimke koji se potom mogu razmenjivati lako i brzo.
„NX mini ima stil i sadržinu, i savršen je za trendsetere koji tragaju za zabavnim načinima da ovekoveče svoj život fotografijama izuzetnog kvaliteta“, istakao je Mjong Sup Han, izvršni potpredsednik i direktor tima za Imaging poslovanje u kompaniji Samsung Electronics.„Samsung je predstavio prvi fotoaparat sa flip-up tač displejom 2011. godine kao lider selfi trenda, a ovaj uređaj je dizajniran kao odgovor na rastuće potrebe korisnika.Takav pristup se odražava i u modelu NX mini, uz karakteristike kao što su flip-up displej od 3.0 inča i širok ugao objektiva koji je ekskluzivno dizajniran da podrži globalnu strast za pravljenjem selfija – autoportreta. Lagani dizajn znači i da može da stane u džep, za fotografisanje u svakom trenutku i na svakom mestu.“
Kao najtanji i najlakši fotoaparat na tržištu sa promenljivim objektivom, NX mini predstavlja vrhunski način da se ovekoveči život u pokretu bez imalo muke. Sa težinom od samo 158g (samo telo) i ultra tankim (22.5mm) dizajnom, NX mini može lako da stane u skoro svaki džep ili torbu, ali uprkos tome daje moćne rezultate kakve strastveni fotografi traže. Fotografi traže solidno premijum metalno telo sa luksuznim finišom koji podseća na kožu, zbog čega ovaj fotoaparat predstavlja prirodan izbor za fotografe koji vole stil. Uz pet različitih boja (bela, pink, mint zelena, braon i crna) korisnici mogu da izaberu boju koja najbolje odgovara njihovom stilu.
‘Selfi’ je termin koji je pronašao trajno mesto u rečnicima širom sveta tokom poslednjih godina i njegova popularnost ne pokazuje znakove posustajanja. Reč Wefie’ postala je sastavni deo urbanog rečnika i označava fotografiju koja je nastala na isti način kao selfi s tim što se slika dvoje ili više ljudi, a Samsung predvodi taj trendsa modelom NX mini. Odražavajući taj novi potrošački trend, NX mini ima čitav opseg ekskluzivnih funkcija koje omogućavaju fotografima da bez imalo napora uživaju u globalnom trendu pravljenja fotografskih autoportreta. Sa flip-up i tač displejom od 75.2mm (3.0 inča) koji se okreće za 180 stepeni, korisnici mogu da savršeno ukadriraju autoportretske slike. Moćne optičke performanse fotoaparata NX mini pružaju jasne, čiste i visoko kvalitetne slike, zbog čega će ono što se slika uvek izgledati najbolje. Sa ultra tankim širokougaonim objektivom od 9mm, NX mini može da pravi grupne fotografije sa udaljenosti dužine ruke, tako da korisnici mogu lako sebe da ukadriraju i budu deogrupnih pamćenja.
Održavanje dobre poze uz istovremene pokušaje fotografisanja prilikom pravljenja autoportreta može da bude zahtevno, ali nova funkcija fotoaparata NX mini Wink shot predstavlja savršen način za pravljenje autoportreta bez upotrebe ruku. Korisnici moraju da podese svoj snimak i da namignu u fotoaparat kako bi fotografisali. Kada detektuje namigivanje, NX mini automatski fotografiše posle dve sekunde, bez potrebe da se pritiskaju bilo kakvi dugmići.
Uprkos tankom izgledu, NX mini poseduje velike performanse u malom telu. Veliki 20.5MP BSI CMOS senzor od 1 inča omogućava korisnicima da prave visoko kvalitetne slike, bez ijednog propuštenog detalja. Sa najvećom rezolucijom u svojoj klasi, fotografije koje pravi NX mini vrcaju od živih boja.
Impresivno brz način rada uzastopnog slikanja od 6 kadrova u sekundi fotoaparata NX mini dopušta fotografima da prave uzastopne snimke, tako da svaki detalj može biti ovekovečen. Velika brzina zatvarača blende od 1/16000 sekundi zaustavlja scene koje se brzo kreću i dopušta dramatično fotografisanje pokreta sa najjasnijim detaljima, bez imalo zamagljivanja.

Povezana vest:  Samsung u 2019. godini svetu približio 5G mrežu isporukom više od 6,7 miliona Galaxy 5G uređaja

„Taguj i idi“:jednostavnim dodirom podelite uspomene

Kao i svi Samsungovi SMART fotoaparati iz 2014.godine, NX mini poseduje naprednu Wi-Fi i NFC integraciju koja objavljivanje slika čini besprekornim. Ekskluzivna za Samsung, konektivnost „Taguj i idi“omogućava fotoaparatu NX mini da se upari sa uređajima koji imaju NFC mogućnost uparivanja, kao što su smart telefoni ili tableti, jednostavnim dodirivanjem dva uređaja. Jednom kada se upare, korisnici mogu da:
izaberu i prebace više slika na uparene mobilne uređaje putem opcije Mobile Link;
pošalju slike na do četiri uređaja putem opcije Group Share, čime se eliminiše potrošnja vremena i ponavljanje procesa slanja slika većem broju prijatelja;
upravljaju fotoaparatom NX mini putem smart telefona preko opcije Remote View Finder Pro;
koriste fotoaparat kao Baby Monitor. Kada se detektuje buka, upareni smart telefon se aktivira putem aplikacije, dopuštajući roditeljima da vide ako treba da se pobrinu za svoje dete.

Povezana vest:  Lenovo predstavio svoj prvi smartbook

Uz to, dodatne opcije skladištenja integrisane su u fotoaparat NX mini i slike mogu da se učitavaju direktno sa fotoaparata na oblak kao lako rešenje zaskladištenje. Korisnici mogu da ubacuju svoje slike direktno sa uređaja NX mini na Dropbox i Flickr, popularni sajt za razmenu fotografija. Dropbox pruža 2GB prostora za besplatno skladištenje za nove korisnike, kojem se može pristupiti sa skoro svakog uređaja, dok na sajt Flickr korisnici mogu da ubace do jednog terabajta fotografija. Sa svim tehnologijama za skladištenje i razmenu koje su ugrađene u NX mini, korisnicima će biti lakše nego ikad da dele i skladište lepe fotografije.

Povezana vest:  Samsung predstavio liniju pametnih kućnih uređaja

Specijalizovani NX-M objektivi za NX mini

Samsung je predstavio tri NX mini objektiva (NX-M) koji su optimizovani za upotrebu uz NX mini, pružajući čitav niz opcija koje ispunjavaju individualne preference za slikanje.
NX-M9mm F3.5 ED objektiv poseduje ultra tanak dizajn, a široki ugao ga čini idealnim izborom za one koji se bave slikanjem pejzaža i autoportreta. Ovaj objektiv pruža i optimalni ugao za selfije, zbog čega će fotoaprat postati prvi izbor za one koji žele da podele svoje najbolje izdanje.
NX-M9-27mm F3.5-5.6 ED OIS objektiv jeste mikro-kompaktni zum objektiv sa elegantnim dizajnom, a dovoljno je mali da može da stane u džep ili torbu. Ovaj kompaktni standardni zum objektiv nudi čitav niz opcija za slikanje, od širokog ugla do telefoto slikanja, sa optičkom stabilizacijom slike za oštre rezultate.
Uz NX-M17mm F1.8 OIS objektiv, fotografi mogu da uživaju u prelepom bokeh efektu koji čini da se izdvoji subjekat iz okoline i to u najsitnijim detaljima.
Vlasnici fotoaparata NX mini moći će da koriste petnaest NX objektiva uz uređaj pomoću specijalizovanog NX-M adaptera vešanja (ED-MA4NXM). Ovi objektivi se zasebno prodaju.