spajderman-plakat-vljd„Čudesni Spajdermen“ i strip i film za praznike

U trenutku kada se u bioskopima „vrti“ holiovudski blokbaster „Čudesni Spajdermen 2“, izdavačka kuća „Čarobna knjiga“ koja već izvesno vreme izdaje Marvelove „klasike“ objavila je novi, treći tom „esencijalnih“ dogodovština ovog maskiranog borca za pravdu.
„Čudesni Spajdermen“, koji se pojavio u okviru biblioteke „Marvel ešential“, nudi 24 nove epizode popularnog grafičkog romana koji je poslužio kao inspiracija brojnim filmovima i TV serijama, uključujući i najnovije ostvarenje sa Endruom Garfildom, Emom Stoun i Džejmijem Foksom u glavim ulogama.
U strip epizodama 44-65, Piter Parker, nekada stidljivi srednjošklac a sada snažni Čovek pauk, vodi ogorčeni rat protiv zločinaca.
U trećem tomu koji su radli Sten Li, Džon Romita, Lari Liber i Don Hek, Spajdermen se bori protiv Guštera, Šokera, Krejvena, Doktora Oktopusa, Kingpina, MEduze i čak dva LEšinara.
„Čarobna knjiga“, koja se proteklih deset godina profilisala kao izdavač žanrovske litereature, odlučila je da svoju ponudu obogati i nekim kultnim ostvarenjima devete umetnosti.
Uz klasike stripa – „Džeremaju“ Hermana Ipena i „Princa Valijanta“ Harolda Fostera, ljubiteljima superheroja je kroz „Marvel ešential“ biblioteku pružila priliku da uživaju u avanturama Fantastične četvorke, Hulka,Tora, Osvetnika, Ajronmena, Iksmena, Vulverina, Srebrnog letača…

Povezana vest:  „Montevideo, Bog te video!" – knjiga sa kojom je sve počelo u prodaji od 22. januara