OSIJEK JASNA SEKARIC I ZORANA ARUNOVICU Osijeku kao u rudniku

Olimpijke Crvene zvezde Zorana Arunović i Jasna Šekarić sa trenerom Jelenom Arunović, vredno treniraju u Osijeku na strelištu „Pampas“ na kome su 1985, 2009. i 2013. održani Šampionati Evrope.
– Radimo kao u rudniku, treniramo i pre i po podne, pripreme su veoma naporne. Ponovo smo posle Šamionata Evrope u Moskvi u Osijeku koji je naša omiljena baza jer smo se i lane ovde pripremale i bilo je odličnih rezultata u prošloj sezoni – kaže Jelena Arunović.- Vreme nas je poslužilo, malokalibarskim pištoljem radili smo na otvorenom. Na raspolaganju nam je i MK municija sponzora našeg saveza Ileja tako da su uslovi zaista izvanredni. Domaćini, kojima se zahvaljujemo na gostoprimstvu, su nam postavili elektronske mete u odvojenom boksu, i tako uslove približili takmičarskim. To nam je sada neophodno jer od povratka sa Svetskog kupa u Fort Beningu u SAD, trenirale smo samo na na papirnim metama što ne zadovoljava potrebe ove pripremne faze.
Bliže se Svetski kupovi u Minhenu od 4.do 13. juna i potom u Mariboru od 13. do 21. juna?
– U ovom delu sezone oni su nam dva najvažnija takmičenja. Planiramo pre Minhena još jedne prireme, pridružiće nam se i Bobana Veličković iz Bora 030 sa trenerom Bobanom Markovićem. Biće kraće, a potom ćemo učestvovati u drugom kolu Kupa SS Srbije u Novom Sadu 17. i 18. maja – dodala je Jelena Arunović i zahvalila se Ministarstvu omladine i sporta, Olimpijskom komitetu Srbije i Streljačkom savezu Srbije na podršci i pomoći u organizaciji ovih priprema.
Zorana Arunović je u prvom Svetskom kupu u Fort Beningu osvojila bronzanu medalju vazdušnim pištoljem i bila osma u finalu MK pištoljem, dok je u prvom Kupu SS Srbije u Beogradu zauzela prvo mesto MK pištoljem.

Povezana vest:  Arunovićeva, Arsovićeva i Mikec pobedili, Veličković druga u Solinu