ISLANDS-colorTribina organizacije „Bazaart“ o školi i drami

Prva tribina u okviru projekta „Ostrva“, koji nastoji da poveže važne subjekte u oblastima drame i obrazovanja, biče održana 8. maja u Ustanovi kulture Parobrod, najavila je organizacija „Bazaart“.
Tema tribine je „Vaspitanje i škola“, jer – ima li obrazovanja bez vaspitanja, pitaju organizatori, uz konstataciju da u našem društvu postoji ozbiljna kriza vrednosti koja blokira razvoj.
Na tribini če se razmotriti na koji način bi dramsko obrazovanje i vaspitanje osnažilo obrazovni sistem za pristup krizi kao prostoru za sopstvenu i društvenu konsolidaciju.
„Ostrva“ su inicijativa da se povežu važni subjekti u oblastima drame i obrazovanja u Srbiji – škole, nastavnici, aktivisti, umetnici, donosioci odluka, istraživači, profesori… Cilj je da se osnaže nastavnici kao nosioci obrazovne reforme, da se aktuelizuje obrazovna praksa, poboljša inicijalno obrazovanje nastavnika i modernizuju školski programi.
Da bismo to ostvarili koristimo dramu u obrazovanju i vaspitanju, kojom razvijamo kulturnu osetljivost i veštine mladih u Srbiji, navodi se u najavi.

Povezana vest:  Julije Cezar sutra u Cineplexxu