anima festLagunini pisci na Festivalu fantastične književnosti

Četiri Lagunina pisca učestvuju na prvom Festivalu fantastične književnosti „Art-Anima“ koji će od 15. do 17. maja biti održan u Ustanovi kulture „Palilula“ (Mitropolita Petra 8).
Posetioce očekuje raznovrstan program, propraćen mini-sajmom knjiga, izložbama likovnih radova i fotografija inspirisanih delima fantastične književnosti.
Prvog festivalskog dana Ljiljana Pešikan Ljuštanović će održati predavanje „Savremeni srpski fantastični roman za decu početkom 21. veka“, u kojem će se baviti tipologijom junaka, prostora i odnosom primarnog i sekundarnog sveta u delima Uroša Petrovića, Mine D. Todorović i Ivane Nešić. Tog dana biće održana i tribina „Beograd u književnim delima fantastike“ na kojoj će govoriti poznati pisci Goran Skrobonja, Miomir Petrović i Pavle Zelić.
Drugog dana Festivala, Ljiljana Gavrilović i Ivan Đorđević govoriće o popularnom serijalu Dž. R. R. Martina „Pesma leda i vatre“.
Pored brojnih promocija književnih dela fantastike i predstavljanja specijalizovanih izdavačkih kuća, časopisa i srodnih manifestacija iz regiona, festivalski program obeležiće znatan broj predavanja, kojima će poznati domaći profesori književnosti, teoretičari, kritičari i pisci govoriti o fantastici u prozi, njenom značaju u stvaralačkom, kulturnom i naučnom pogledu.

Povezana vest:  Promocija zbornika FILOZOFIJA PRAKSE