Mirjana_Bobic_Mojsilovic

Premijere predstave “Pozovi M radi užitka” 9. aprila u Zvezdara teatru

Na sceni Zvezdara teatra 9. aprila 2011. godine biće premijerno izvedena predstava Mirjane Bobić Mojsilović, provokativnog naslova POZOVI “M” RADI UŽITKA. Naslovnu ulogu tumači Snežana Savić a u predstavi igraju  i Katarina Žutić i Ivan Jeftović. Pored scenarija Mirjana Bobić Mojsilović potpisuje i režiju komada kao i izbor muzike.

POZOVI ”M” RADI UŽITKA je priča  o kurvanju, o nama danas i ovde. O našim životima koji su imitacije onoga o čemu smo sanjali, o nevidljivim rukama koje kroje našu nesreću i o našem batrganju da preživimo.

To je tragikomična priča o umetnicima u tranziciji, o dvema glumicama i jednom piscu koji se snalaze kako znaju i umeju u vreme  sunovrata svih vrednosti.

Nekadašnja glumica Narodnog pozorišta, Olga Krunić,već zaboravljena i bez posla, za svog sina, mladog pisca dramaturga ima jednu verziju svog života – zaradjuje tako što čita velike pisce u Udruženju slepih. Njen sin preživljava tako što piše reklame za jetrenu paštetu, i sanja da napiše dramu kojom će vratiti majku na scenu, i u kojoj će glumačku šansu dobiti i njegova devojka, takodje glumica bez posla.

Povezana vest:  Nišville 2015 obeležiće i zanimljive izložbe

Ali snovi su jedno, a stvarnost je sasvim drugo. Zato svi lažu.

”POZOVI ”M” RADI UŽITKA”, osim sjajnih Katarine Žutić i Ivana Jevtovića, predstavlja i veliki povratak Snežane Savić na pozorišnu scenu.

-Veliko mi je zadovoljstvo da radim sa tako sjajnim umetnicima i sa tako divnim ljudima – izjavila je Mirjana Bobić Mojsilović.

-Ivan Jevtović i Katarina Žutić su moji stari prijatelji i sjajni saradnici, ali Snežana Savić je za mene istinsko otkrovenje – kakva predivna glumica, koja je liku Olge Krunić dala jednu sasvim novu dimenziju.

Povezana vest:  Promocija knjige Aleksandra Josipovića u UŠĆE SC imaće humanitarni karakter

Drama pod nazivom “Imitacija života“ štampana je u Zborniku Savremena srpska drama, Kulturno prosvetne zajednice Srbije, premijerno je izvedena 2003. godine a igrana je na scenama Narodnog pozorišta u Beogradu, pozorišta Apolo u Bratislavi, Pozorišta mladih u Tuzli, Narodnog pozorišta u Podgorici i kao radio drama na Radio Beogradu.

Na pitanje zašto ponovo postavlja komad na scenu, posle osam godina od premijere, Mirjana Bobić Mojsilović kaže:- Zato što je u prvoj verziji predstava zapravo veoma malo igrala, a drugo –  jer se ispostavilo da je danas daleko istinitija, aktuelnija i potresnija nego onda. Ništa nije ispalo kako smo se nadali, svi živimo mnogo lošije, izgubili smo nadu, pa je utoliko ova priča bolnija danas nego ikad.

Povezana vest:  BDP štand danas u UŠĆE Shopping centru

Prva repriza predstave zakazana je za 18. april 2011. godine.

MIRJANA BOBIĆ MOJSILOVIĆ, pisac, objavila devet romana, zbirku priča, dve knjige političkih kolumni, autor četiri drame – ”Verica medju šljivama”, ”Suze su O.K”, ”Imitacija života”, ”Poslednja šansa”.

Komadi su joj izvodjeni u Narodnom Pozorištu, Ateljeu 212, Zvezdara Teatru, Kult teatru.

Romani su joj prevedeni u Francuskoj, Italiji, Češkoj, Sloveniji, Hrvatskoj i Kini.

Živi , kao slobodni umetnik, u Beogradu.