Velikani našeg glumišta imali su priliku da premijerno izvedu čuvenu komediju Duška Radovića „Ženski razgovori“ ovog vikenda u Oslu u „Pozorištu Oslo“, prvom profesionalnom srpsko-norveškom pozorištu osnovanog u okviru internacionalne kulturne platforme Artepunkt, reditelja i producenta Dejana Jankovića koji po dvadeseti put dovodi naše pozorišne zvezde u prestonicu ove skandinavske zemlje u kojoj živi preko 5.000 naših sunarodnika.

Naša organizacija već pune dve godine aktivno radi na očuvanju i održanju kulturnog identiteta našeg naroda, kao i promociji naše kulture i umetnosti kroz zajedničke norveško-srpske projekte, od kojih će prvi u obliku pozorišne predstave imati priliku da poseti eminentne norveške pozorišne festivale od jeseni. Posete velikana poput Svetlane, Vesne i Milana našoj organizaciji daju još veći podstrek da nastavimo sa radom i da njime doprinesemo kako boljem kontaktu sa maticom, tako i promociji naše kulture u svetu, izjavio je reditelj Dejan Janković.

Povezana vest:  Koncert pravaka Opere NP povodom Svetskog dana HIV/AIDS

Predstava koja je ovaj vikend izvedena, koncipirana je tako da glumci komuniciraju sa publikom, što uvek izazva mnogo smeha, sjajnu razmenu energije i mnogo aplauza. Uloge u predstavi podelili su doajeni srpskog glumišta: Vesna Čipčić, Milan Caci Mihailović i Svetlana Bojković.

„Nekako i nađe svoju sreću, ali joj bude dosadno pa nastavi da traži“ reči su Duška Radovića, koji je kroz humor i blagu gorčinu predstavio prikriveni život koji živimo i tako pomogao da živi jedna od najdugovečnijih predstava na ovim prostorima.

Povezana vest:  Narodno pozorište Subotica gostuje sa nagrađivanom predstavom "Kus petlić"

Iako su došli poslom, glumci imali prilike da pod vedrim nebom uživaju u čarima Osla posetivši čuveni Vigeland Park, Holmenkollen, Munkov muzej i luksuznu marinu Akkerbryge…