stilske vjezbe3PREDSTAVA „STILSKE VJEŽBE“ SA PEROM KVRGIĆEM 16. MAJA GOSTUJE NA VELIKOJ SCENI

Predstava „Stilske vježbe“, po tekstu Rejmonda Kena i u režiji Tomislava Radića, sa legendarnim zagrebačkim glumcem Perom Kvrgićem u podeli, gostovaće na Velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu u petak 16. maja.
Gostovanje najdugovečnije predstave na svetu s istom glumačkom ekipom biće realizovano zahvaljujući Sporazumu koji su 19. februara potpisali v.d. upravnika Narodnog pozorišta u Beogradu Dejan Savić i direktor produkcije „Nju koncept“ Džerald Kazaferović.
Ova duodrama, u kojoj Kvrgićevu partnerku igra Lela Margitić, premijerno je izvedena 19. januara 1968. godine u zagrebačkom Teatru „ITD“, i od tada se igra neprekidno.
– Radi se o jednoj običnoj zgodi iz svakodnevnog života koja, u tumačenju izvrsnih Pere Kvrgića i Lele Margitić, na dvadesetak različitih načina postaje vrhunska komedija, burleska koja oduševljava, mami salve i salve smeha, te oduševljava glumačkom virtuoznošću. Ova predstava jednako će oduševiti pasioniranu pozorišnu publiku, kao i učenike srednjih škola koji se prvi put susreću s teatrom. Predstava za sve generacije, predstava koja stvara pozorišnu publiku – navodi se u saopštenju „Nju koncepta“.
Konferencija za novinare će se održati 14. maja 2014. godine u 14.00 časova u Muzeju Narodnog pozorišta, i biće prisutan gospodin Pero Kvrgić .

Povezana vest:  Violinistkinja Jovana Stošić 20. februara u Gvarneriusu