vinjete NM 2

Noć muzeja organizuje akciju pomoći građanima

U Noći muzeja koja se sutra održava od 18 do 2 sata građani Beograda će moći da se pridruže akciji pomoći ljudima u nevolji i ponesu šta mogu, od flašica vode do konzerve hrane, ćebadi, sredstava za higijenu, obuće i garderobe.
Te potrepštine građani će moći da ostave u Etnografskom muzeju, Istorijskom muzeju Srbije, Vojnom muzeju i Kući kralja Petra kako bi štab za vanredne situacije Beograda ovu pomoć preuzeo.
Organizatori Noći muzeja će i deo prihoda od prodatih karata uplatiti na otvoreni račun za uplatu novca za pomoć građanima koji su pretrpeli štete od poplava.
Suočeni sa obilnim padavinama, poplavama i uvođenjem vanredne situacije na teritoriji Srbije, određeni broj gradova i mesta koji je najavio svoje učešće neće biti u mogućnosti da sutra realizuje najavljene programe.
Prema informacijama kojima raspolaže organizacija, Noć muzeja biće odložena u Petrovcu na Mlavi, Obrenovcu, Zabrežju, Šabcu, Lazarevcu, Požarevcu, Jagodini, Čačku, Zrenjaninu, Golubcu, Aranđelovcu, Kupinovu, Valjevu, Koceljevu, Trsteniku, Irigu i Topoli.
Programi u Beogradu, Novom Sadu, većem delu Vojvodine, Nišu i Kragujevcu biće realizovani, stoji u saopštenju organizatora manifestacije.

Povezana vest:  Predstavljena zbirka priča "Tajna crvenog zamka" Vuleta Žurića