poplave-01

Pokrenut sajt www.poplave.rs za sve informacije o poplavama

Korisnici društvene mreže twitter pokrenuli su sajt www.poplave.rs na kojem građani i nadležni organi mogu da postave sve relevantne informacije u vezi sa poplavama.
Sajt poplave.rs je elektronska situaciona mapa na kojoj građani, predstavnici lokalnih samouprava i državne institucije mogu da ostavljaju informacije o ugroženim područjima, neprohodnim putevima, distribuciji pomoći građanima, rekao je Zoran Torbica iz Centra za razvoj interneta.
On je rekao da su osnivači sajta u komunikaciji sa MUP-om i da očekuje da i MUP uskoro dobije administratorske privilegije.
Torbica je pozvao lokalnu samoupravu i institucije države koje pružaju pomoć građanima da na mapi postave mesta na kojima će organizovati distribuciju vode, hrane, lekova, kao i tačke gde ugroženima mogu da se donesu odeća, obuća, ćebad…
On je pozvao i građane da na sajt unose maksimalno proverene informacije kako bi se ostvarila pravovremena i koordinisana pomoć na teritoriji Srbije.
„Građani bi trebalo da ostavljaju sve informacije koje su relevante spasilačkim službama – o tome gde su ugroženi građani, prekinuti putevi, srušeni mostovi, gde su neprohodna područja, gde je potrebno organizovati smeštaj, prvu pomoć, distribuciju hrane i vode“, rekao je Torbica.

Povezana vest:  Endi Mari za nezavisnost Škotske