Nada Kolundzija fotoKulturni centar Beograda i Guarnerius predstavljaju MALE KONCERTNE ANTOLOGIJE NADE KOLUNDŽIJE

U utorak, 27. maja 2014. godine (21h), naša istaknuta pijanistkinja, najznačajniji izvođač i promoter savremene muzike, NADA KOLUNDŽIJA, će u galeriji Artget Kulturnog centra Beograda, predstaviti prvi deo svog novog projekta pod nazivom „Moja mala koncertna antologija muzike za klavir“.
Ciklus od tri koncerta koji čine antologiju (drugi i treći deo nas očekuju 21. juna i 28. jula, takođe u galeriji Artget), sadrži dela klavirske literature nastala od 1926. godine do danas i sumira gotovo četiri decenije istraživanja savremenog muzičkog stvaralaštva sa aspekta, kako Nada Kolundžija navodi, radoznalog izvođača.
Prvi koncert trilogije pod nosi naziv „Disidenti, molitva i bluz“, a donosi kompozicije Dušana Bogdanovića, Perta i Gurdžijeva, kao i srpska premijerna izvođenja Nenkeroua, Kardjua i Tvajninga.
Pozivamo sve koji su u mogućnosti, da ulaz na koncert plate slanjem SMS-a na broj 1003, za pomoć poplavom ugroženim područjima.
Koncert je prvobitno trebalo da bude održan 17. maja u okviru manifestacije „Noć muzeja“, ali je zbog vanredne situacije u našoj zemlji, bio odložen.
Organizatori – Kulturni centar Beograda i Centar lepih umetnosti Guarnerius, uz podršku Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije.

Povezana vest:  Igor Marojević na Festivalu "Fabula" u Ljubljani sa svetskom književnom elitom

O PROGRAMU – Posle izvođenja američkog kompozitora Konlona Nenkeroua u Montrealu i Torontu, beogradska publika će imati jedinstvenu priliku da premijerno čuje izuzetno komplikovane Kanone za Ursulu, u kojima izvođač u isto vreme svira različita tempa.
Biće izvedene i tri kraće kompozicije engleskog kompozitora Korneliusa Kardjua, iz njegovog politički angažovanog perioda, kojima daje podršku Kineskoj kulturnoj revoluciji i pobunjenicima u Irskoj.
Na programu će biti i duhovna muzika Gurdžijeva, mistika, filozofa i duhovnog učitelja, čiji muzički opus je dostupnim javnosti učinio pijanista i improvizator Kit Džeret, snimivši ga na LP album Sacred Hymns 1980. godine.
Program će doneti i suptilnu Malu molitvu Dušana Bogdanovića, našeg čuvenog gitariste i kompozitora, napisanu za Nadu Kolundžiju, hipnotičke kompozicije Arva Perta i šarmantnu kompoziciju Sati bluz za klavir i klavir igračku, američkog kompozitora Tobija Tvajninga.

Povezana vest:  Krokodokodil: Kako su Lola i Ivica spasili bajke