festival_vitezovo_proleceOsmi beogradski festival pisaca za decu Vitezovo proleće

 

Osmi beogradski festival pisaca za decu „Vitezovo proleće“, na kome će se deci predstaviti najpoznatiji pisci iz lektira i čitanki i na kome će biti dodeljene nagrade za najbolje literarne i likovne dečije radove, biće otvoren 9. maja u Domu Sindikata u Beogradu.

U saopštenju organizatora se navodi da će se deci na festivalu predstaviti pisci Dobrica Erić, Milovan Vitezović, Slobodan Stanišić, Rajko Petrov Nogo, Radomir Andrić, Miodrag Jakšić, Ljubomir Ćorilić, Nedeljko Popadić, Svetislav Vuković, Raša Popov, Grozdana Olujić i drugi.

Povezana vest:  Održana promocija knjige "Gvozdeni oblaci"

Na festivalu će učestvovati i poznati glumci, pevači i zabavljači: Rada Đuričin, Minja Subota, Boda Ninković, Bora Đorđević, Jova Radovanović, Milorad Mandić Manda, Branislav Trifunović, Bogoljub Mitić-Đoša, kao i Dečji hor RTS-a, Hor čarolija i ansambl „Kolo“.

U okviru festivala biće dodeljena nagrada za životno delo, za izuzetan doprinos u stvaralaštvu za decu, poznatom piscu, Slobodanu Stanišiću i kompozitoru Jovanu Adamovu.

Povezana vest:  Diplomska izložba Marija Jovanović: "A CUP OF TEA"

Festival nije komercijalnog karaktera, a ulaz u Dom Sindikata je slobodan, a iz svih mesta u Srbiji po troje, četvoro ili petoro najtalentovanije dece dobiće specijalnu nagradu na konkursu koji je raspisao književni časopis za decu „Vitez“.