Noc-muzeja-2010_nm_largeNoć muzeja u Novom Sadu na 47 lokacija

 

Tradicionalna manifestacija, četvrta Noć muzeja u Novom Sadu održaće se na 47 lokacija, što je za 15 više nego prošle godine, saopštili su organizatori na današnjoj konferenciji za novinare.

Na tim lokacijama će, 15. maja, od 18 sati do ranih jutarnjih sati, biti izvedeno 80 različitih programa, od kojih su neki sasvim novi, uključujući i gostovanje umetnika iz inostranstva, rekla je koodinatorka programa Svetlana Mladenov.

Povezana vest:  Predstava Šekspir: Izgubljeno/nađeno u Domu omladine 29. novembra

Prema njenim rečima, ovogodišnja Noć muzeja, koja će se 15. maja održati u više od 40 gradova Srbije, biće u znaku ekologije, a programi će biti prilagođeni svim uzrastima.

-Uočili smo da posetioci vole da učestvuju u predstavama, pa smo akcenat ovoga puta stavili na takozvane interaktivne programe. Premijerno će u Noći muzeja u Novom Sadu biti otvorena svetska izložba grafičkog dizajna, zatim izložba savremene mađarske primenjene umetnosti i drugo –  dodala je ona.

Povezana vest:  U NARODNOM POZORIŠTU POČELE PROBE ZA PREDSTAVU "ČUDO U ŠARGANU"

Generalni sponzor te novosadske manifestacije je „OTP banka Srbija“, kao deo „OTP grupe“ sa sedištem u Budimpešti, koja ima svoje filijale i u Bugarskoj, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Rusiji, Rumuniji, Slovačkoji Ukrajini.

-Materijalnom podrškom i idejama u organizaciji Noći muzeja u Novom Sadu želimo da potvrdimo našu društvenu odgovornost, koju ispoljavamo, pre svega, u oblastima kulture i zaštite životne sredine – rekao je direktor Sekretarijata „OTP banke“ Marko Konjević.

Ulaznice za Noć muzeja će moći u pretplati da se kupe u poslovnicama te banke po ceni od 250 dinara, dok će nakon otvaranja u samim muzejima i galerijama stajati 300 dinara.

Povezana vest:  Počele probe drame Milovana Vitezovića „U ime oca i sina” u režiji Milana Karadžića

Ulaz će biti slobodan za starije od 70 i mlađe od sedam godina.

Organizator Noći muzeja u Novom Sadu, koja će trajati od 18 do dva sata posle ponoći, biće Asocijacija za vizuelnu umetnost i kulturu, a u sklopu nacionalne Noći muzeja u Srbiji, pod vođstvom Umetničko-produkcijske grupe iz Beograda i uz podršku Ministarstva kulture i Telekoma.