pozoriste_maskeProtokoli o finansiranju pozorisnih festivala u Kragujevcu

 

Protokoli o finansijskoj podršci Ministarstva kulture Srbije Međunarodnom pozorišnom festivalu „Joakiminterfest“ i festivalu najboljih predstava domaćih autora „Joakimfest“ u Kragujevcu potpisani su danas u Skupštini tog grada.

Protokole su potpisali ministar kulture Srbije Nebojša Bradić i direktor Knjaževsko srpskog teatra Dragan Jakovljević.

Ministar Bradić je tom prilikom rekao da je Protokolom uređeno stabilno finansiranje međunariodnog festivala „Joakiminterfest“ u Kragujevcu, a da će za taj festival u 2010. godini, ministarstvo izdvojiti 1,5 miliona dinara.

Povezana vest:  Upustimo se u novu avanturu sa Isidorom Mun!

Nebojša Bradić je u četvrtak potpisao i ugovor o finansiranju programa ovogodišnjeg „Joakimfesta“, festivala najboljih pozorišnih predstava po tekstovima domaćih autora, koji će biti otvoren u sutra u Kragujevcu.

Ugovorom je predviđeno finansiranje programa tog festivala sa 800.000 dinara.

-Kragujevac na kulturnoj mapi Ministarstva kulture Srbije ima veoma važno mesto i upravo ova podrška koju dajemo pozorišnim institucijama i manifestacijama u Kragujevcu važni su jer na dobar način identifikuju i politiku decentralizacije kulture – rekao je Bradić.

Povezana vest:  Bestseler Njujork tajmsa „Osam savršenih ubistava“ Pitera Svonsona u prodaji

Direktor Knjaževsko srpskog teatra Dragan Jakovljević je rekao da je finansijska podrška Ministarstva kulture Srbije značajan podsticaj i priznanjanje Kragujevcu i direkciji oba festivala.

-To je i obaveza da i ubuduće na dostojanstven način predstavljamo grad i srpski teatar – rekao je Jakovljević.

„Joakimfest“ biće održan od 7. do 15. maja, a u takmičarskom programu festivala biće izvedeno osam predstava pozorišta iz Kragujevca, Inđije i Beograda, po izboru selektora festivala Dragana Jakovljevića.

Povezana vest:  Međunarodni festival harfe od 10. do 14. aprila

Međunarodni pozorišni festival „Joakiminterfest“ biće održan od 7. do 15. oktobra u Knjaževsko srpskom teatru u Kragujevcu.