Seri_PR_I

Da li je američka spisateljica Šeri Džons bezbedna u Beogradu?
 
Šeri Džons je domaćoj publici poznata po bestselerima ,,Dragulj Medine’’ i ,,Mač Medine’’. Njen kontraverzni prvenac ,,Dragulj Medine’’, i nastavak „Mač Medine“ su prevedeni na više od 20 svetskih jezika i objavleni u preko 40 zemalja, a kod nas su prodati u preko 100.000 primeraka.
Njenu prvu knjigu je u Srbiji pokušao da zabrani predsednički kandidat, muftija Moamer Zukorlić, tražeći da se knjiga povuče iz prodaje i da izdavač ostatak donese u Novi Pazar. Lično i kroz saopštenja Mešihata Islamske Zajednice u Srbiji, čiji je predsednik, tražio je „adekvatnu akciju i reakciju svih islamskih vernika protiv izdavača ove knjige“.
Od danas, 10.maja 2012.godine, samo dva dana posle premijere u Nju Jorku, naša čitalačka publika imaće priliku da u ličnu literaturu uvrsti treći roman poznate američke spisateljice. Roman poznate autorke u izdanju BeoBook-a naći će se na prodajnim mestima širom Srbije.
Na novom romanu ,,Četiri sestre, četiri kraljice’’, autorka radi već tri godine. Posle serijala koji se bavio pitanjima iz istorije islama, i položaju žena u njemu, svojim jednostavnim i nadasve realnim pristupom, autorka nas vodi na interesantno putovanje, vraćajući nas u XIII vek, od prevrtljivih dvorova Francuske i Engleske pa do krvavih krstaških ratova, ona pripoveda ovu jedinstvenu i istinitu priču o pohlepi, pohoti, ambiciji i nadmetanju, objašnjavajući značenje istinske moći i oživljavajući ponovo četiri najproslavljenije žene svoga doba – sestre čije su strasti, osvajanja i potomstvo uobličili tok istorije.
Društveni model uspešne porodice, pitanje je koje se provlači vekovima. Večita tema o materijalnim dobrobitima naspram lične sreće, teorijama o izjednačavanju ličnih ciljeva individualne i emotivne sreće, naspram ostvarivanja materijalne sigurnosti i imovinskog spokoja, pružiće čitaocima novu bazu za razumevanje svetova u kojima su živeli naši preci, a u kojima mi obitavamo i danas.
Šeri Džons poslednje nedelje maja dolazi u Srbiju, kako bi na pravi način približila čitalačkoj publici svoj treći roman. Nadamo se da će ovoga puta, Džonsonova biti bezbedna u Srbiji.

 

Povezana vest:  Fantastični popusti i novi naslovi na štandu Lagune