krokodil decaDrugi Krokodokil festival književnosti i ilustracije za decu
 
Drugi po redu festival književnosti i ilustracije za decu Krokodokil održaće se u sredu, 15.oktobra u pozorištu Dadov, najavili su organizatori beogradska udruženja Krokodil i OK – Obrazovanje i kultura.
Centralna tema festivala koji u prvi plan stavlja književnost za decu i kulturu čitanja, kao i odgajanje nove čitalačke publike je horor priča a namenjen je deci nižih razreda osnovne škole.
Festival je prvi put održan u aprilu prošle godine u Kulturnom centru Majdan, sa temom „Kako nastaje knjiga“ a nastupali su spisateljsko ilustratorski parovi Jasminka Petrović i Bob Živković iz Srbije, kao i Ana Đokić i Darko Macan iz Hrvatske, uz pomoć voditelja Raše Popova.
Drugi festival za centralnu temu ima horor priču, s naslovom „Kako pobeći iz horor priče?. Nastupiće vrhunski srpski Rastko Ćirić, Aleksandar Palavestra,
Uroš Petrović i spisateljica za decu i mlade iz Švedske Lena Olmark. Program će voditi pisci za decu, Jasminka Petrović i Raša Popov.
Istog dana biće održane i četiri radionice u prostorijama škola na opštini Vračar. Teme radionica su: Horor zagonetke, Pravljenje maski, Kometa dolazi i Kako se piše horor priča.
Festival se održava uz podršku ministarstva kulture, Sekretarijata za kulturu Grada Beograda, književne mreže Traduki i Švedskog instituta.
Povezana vest:  Nežna priča o neobičnom prijateljstvu u romanu Kristijan