Noc-muzeja-2010_nm_largeProgrami Noći muzeja u Subotici

 

U Gradskom muzeju u Subotici tokom „Noći muzeja“ 15. maja biće održane tri izložbe, rekli su danas organizatori programa u tom gradu.

-Prva izložba je deo naše zbirke, reč je o portretima, a postavku smo nazvali ‘Lica vremena’. Kao gostujuće imamo dve izložbe, reč je o ‘Papirnom teatru’ Prirodnjačkog muzeja iz Beograda i o izložbi ‘Skelet uživo’ Muzeja grada Novog Sada – najavio je direktor Gradskog muzeja Subotice Ištvan Hulo.

Povezana vest:  Stručno vođenje kroz izložbu fotografija umetnika Mihalisa Papasa i Mihaila Vasiljevića The Past In The Present (Prošlost u sadašnjosti) u galeriji Hestia

Savetnica gradonačelnika Subotice za oblast kulture Ljubica Kiselički rekla je danas na konferenciji za novinare da će ove godine u „Noći muzeja“ prvi put učestvovati sve ustanove kulture.

Subotičko Narodno pozorište ove se godine uključilo u „Noć muzeja“ pošto je druga faza izgradnje nove zgrade privedena kraju.

-Cilj nam je da, sada kada su jasni obrisi novog pozorišnog zdanja, građanima približimo novu zgradu. Na samom gradilištu prikazaćemo fotografije Augustina Jurige i izložbu crteža s rešenjima za fasade – rekla je direktorka tog teatra Ljubica Ristovski.

Povezana vest:  Preporuka BDPa za ovu nedelju – Buđenje proleća

Art bioskop će uz izložbu starih filmskih plakata posetiocima „Noći muzeja“ ponuditi i projekciju američkog filma „Noć u muzeju“, a bioskop Eurosinema repriziraće program „Mladi autori Evrope“ s prošlogodišnjeg Festivala evropskog filma na Paliću.

U galeriji Izlog biće priređena retrospektivna izložba slikarke Ljubice Cuce Sokić, dok će modernoj galeriji Likovni sustret, uz projekcije filmova Jožefa Nađa i filmova o tom plesnom umetniku, biti priređen i niz koncerata.

Povezana vest:  Otvorena izložba „Nagrada Piranezi” na 17. Beogradskoj internacionalnoj nedelji arhitekture

U „Noć muzeja“ u Subotici uključeni su i Suvenirnica, Galerija „Dr Vinko Perčić“, Gradska biblioteka, Srpski kulturni centar „Sveti Sava“, Dečije pozorište, Likovna škola i Vestibil Gradske kuće.