nocmuzeja1Noć muzeja u Novom Sadu i Sremskim Karlovcima

 

Kulturna manifestacija Noć muzeja u Novom Sadu biće održana u noći između 15. i 16. maja na više od 47 lokacija podeljenih u šest gradskih zona i biće realizovano 80 programa.

Ove godine posetioci će upoznati i 15 novih lokacija, a moći će aktivno da se uključe u gotovo sve sadržaje i tako postanu umetnici i dizajneri, balerine i plesači, fotomodeli i fotografi.

Povezana vest:  Mjehur je napisao knjigu "Eva i njen Roksi", Gorostasna je nacrtala

Novosadskoj publici premijerno će biti predstavljeni međunarodni projekti, poput Svetske izložba grafičkog dizajna i Izložbe savremene mađarske primenjene umetnosti, bazirane na tradicionalnoj Žolnai tehnici.

Publika će moći da vidi filmsku projekciju svetskog hit-dokumentarca o planeti Zemlji „Pod vedrim nebom“ i izložbu najlepših fotografija svemira koje je čovek zabeležio putem teleskopa.

Organizatori su za posetioce i učesnike Noći muzeja pripremili i nagrade koje će se dodeljivati svakog sata na različitim lokacijama širom grada.

Povezana vest:  Emotivna priča o samootkrivanju i opraštanju - "Ono što se spasava od vatre" u prodaji od 18. avgusta

Organizator Noći muzeja u Novom Sadu je Visart Asocijacija za vizuelnu umetnost i kulturu iz Novog Sada, a manifestacija se održava u sklopu nacionalne Noći muzeja u Srbiji, pod vođstvom Umetničko-produkcijske grupe Noć muzeja iz Beograda.

Noć muzeja biće održana i u Sremskim Karlovcima, uz programski sadržaj na više od 20 lokacija.

Programi su planirani u muzejima, galerijama, ustanovama kulture, suvenirnicama i vinarijama, dok će na centralnom gradskom trgu nastupiti dečji hor „Vrapčići“ i kulturno-umetničko društvo „Brankovo kolo“.

Povezana vest:  Kako da uočite kad neko želi da vas obmane - knjiga "Otkrijte laž" Pamele Mejer u prodaji od 24. oktobra