suboticaSpecifične izložbe na nekoliko lokacija u Subotici

 

U „Noći muzeja“ građani Subotice su imali priliku da, pored stalnih postavki pogledaju, i specifične izložbe na nekoliko lokacija.

Izložbu slika Avgustina Jurige o pozorištu, kao i vrata gradilišta pozorišta za građane je sinoć otvorio predsednik Upravnog odbora subotičkog Narodnog pozorišta Jozef Kasa.

I pokrajinski sekretar za kulturu Milorad Đurić i subotički gradonačelnik Saša Vučinić obišli su zgradu pozorišta u izgradnji.

Povezana vest:  Promocija i potpisivanje romana Deca zla autora Miodraga Majića

Đurić je posle obilaska rekao novinarima da je došao da se uveri kako teku radovi na pozorištu i izrazio zadovoljstvo onim što je video.

On je ponovio da je izgradnja pozorišta jedna od najvećih kulturnih manifestacija u zemlji. Sa njim se složio i subotički gradonačelnik Saša Vučinić.

Brojni građani su sa vodičima, članovima pozorišnog ansambla i studentima akademije obilazili, do kasno u noć, pozorište u izgradnji, a prikazan je i projekat „Pozorište na gradilištu“. Više od 8.000 posetilaca obišlo je Gradski muzej, modernu galeriju Likovni susret Subotica i uživalo u kolekciji Jozefa Nađa – crtezima, slikama, grafikama i skulpturama.

Povezana vest:  Novoosnovani izdavač "Dedić" predstavio roman "Pola duše"